Ludovic Orban îl atacă pe Victor Ponta de la Cotroceni

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban l-a acuzat, luni, pe premierul Victor Ponta, la Palatul Cotroceni, la finalul consultărilor, că nu a fost prezent, ca deputat, la niciun vot pe solicitările Justiţiei. Orban a reclamat că "în interiorul PSD şi al coaliţiei majoritare se coc diferite proiecte care urmăresc de fapt să fie împiedicată justiţia."

20 apr. 2015, 09:50
Ludovic Orban îl atacă pe Victor Ponta de la Cotroceni

Ludovic Orban a precizat că în cadrul discuţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis s-a atins subiectul poziţiei Parlamentului faţă de cererile Justiţiei privind încuviinţarea începerii urmăririi penale şi a arestării preventive în cazul parlamentarilor şi a foştilor miniştri.

declarat, luni, după consultările de la Cotroceni, că liberalii susţin ca votul în cazul cererilor Justiţiei adresate Parlamentului să se facă la vedere. 

Poziţia PNL, constantă, este de susţinere a cererilor formulate de justiţie, de exprimare în favoarea acestor solicitări, prin vot deschis. De asemenea, noi susţinem proiectul de lege iniţiat de grupurile parlamentare ale PNL prin care dorim simpificarea procedurilor, reducerea termenelor în Parlament, pentru aprobarea solicitărilor formulate de către Justiţie„, a arătat prim-vicepreşedintele PNL.

CITEŞTE ŞI CONSULTĂRI la Cotroceni. Klaus Iohannis discută cu partidele. REPLICA lui Ponta cu trimitere la Băsescu VIDEO

 Ludovic Orban a menţionat că liberalii susţin ca votul în care acestor solicitări să se facă prin vot deschis, la vedere.

„Se menţine, la coaliţia guvernamentală, o poziţie de obstrucţionare a Justiţiei, care afectează grav imaginea României, care pune Parlamentul într-o opoziţie faţă de poziţia exprimată în mod evident de cetăţeni şi care împiedică săvârşirea Justiţiei. Această atitudine a PSD este foarte clară„, a mai declarat Ludovic Orban.

El a dat exemplul preşedintelui PSD, care „deşi este deputat, nu a participat la niciun vot în favoarea unei solicitări venită din partea Ministrului Justiţiei, sau de Procurorul General”.

„De altfel, nu îmi aduc aminte să fi participat la vreun vot în ultimele luni, pentru a susţine solicitările justiţiei şi este din ce în ce mai evident faptul că în interiorul PSD şi al coaliţiei majoritare se coc diferite proiecte care urmăresc de fapt să fie împiedicată justiţia”, a menţionat Orban.

Delegaţia PNL a fost formată din copreşedintele Vasile Blaga, prim-vicepreşedinţii Cătălin Predoiu, Ludovic Orban, vicepreşedintele Mihai Voicu şi secretarii Marian Petrache şi Gheorghe Flutur.