Ludovic Orban îl ironizează pe Cîţu: „Mi-ar lua 24 de ore să vă spun de ce aş fi un preşedinte mai bun”

Preşedintele PNL Ludovic Orban l-a ironizat pe Florin Cîţu, spunând că a fost sincer surprins când premierul şi-a anunţat candidatura la preşedinţia partidului, lăsând să se înţeleagă că acesta nu are nicio şansă.

25 iun. 2021, 15:58
Ludovic Orban îl ironizează pe Cîţu: „Mi-ar lua 24 de ore să vă spun de ce aş fi un preşedinte mai bun”

Ludovic Orban şi-a continuat tirada la adresa premierului, când a fost întrebat de ce ar fi un preşedinte al liberalilor mai bun decât Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor spunând că i-ar lua 24 de ore ca să dea un răspuns complet.

Orban mai spune că Florin Cîțu este în faza în care „trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul formațiunii, conform Mediafax.

„Mi-ar lua 24 de ore să vă povestesc”, a răspuns Ludovic Orban, întrebat de ce consideră că ar fi un președinte PNL mai bun decât Florin Cîțu.

El afirmă că principalul său avantaj este cunoașterea partidului, a parlamentarilor liberali și a echipelor de conducere de la nivel local și județean.

„Simt partidul, simt pulsul și am capacitatea de a lua toate informațiile necesare pentru a propune deciziile cele mai bune. De asemenea, aici e vorba de niște calități umane. Pe mine faptul că am ajuns în funcții publice nu m-a făcut să-mi pierd mințile Pentru mine, PNL în ansamblu său este o echipă. Suntem într-o coaliție dificilă și este nevoie de foarte multă experiență în materie de negocieri. Nu în ultimul rând, este vorba și de capacitea de a pune în practică un program”, adaugă Orban, conform Stiripesurse.

Ludovic Orban: „Pentru mine a fost o surpriză că Florin Cîţu şi-a anunţat candidatura”

Totodată, Ludovic Orban spune Florin Cîțu e în „faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții” că poate fi liderul PNL.

„… Trebuie să-ți repeți de 20 de ori. Ca să convingi pe alții, trebuie să fii tu convins. Probabil el e în faza în care trebuie să se convingă pe sine să-i poată convinge și pe alții”, adaugă Orban.

De asemenea, Ludovic Orban precizează că nu a încercat să îl determine pe Florin Cîțu să renunțe la candidatura la șefia formațiunii.

„Pentru mine a fost o surpriză că și-a anunțat candiatura. Chiar a fost o surpriză”, conchide Orban.

Congresul PNL la care se va alege președintele PNL va avea loc în 25 septembrie. S-au înscris Ludovic Orban, actualul președinte al PNL și președinte al Camerei Deputaților, și Florin Cîțu, premier.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă se revoltă împotriva garantării dreptului la avort în UE: „Va trebui să luptăm la propriu împotriva acestor încălcări flagrante ale drepturilor omului şi moralităţii”


loading...