Ludovic Orban îl laudă pe Traian Berbeceanu, prefectul ÎNCĂ NEDEMIS al Capitalei: „Bucureştenii s-au putut baza pe el într-o perioadă extrem de grea”

Liderul PNL Ludovic Orban a afirmat, despre Traian Berbeceanu, că este un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea şi un prefect bun.

04 feb. 2021, 14:37
Ludovic Orban îl laudă pe Traian Berbeceanu, prefectul ÎNCĂ NEDEMIS al Capitalei: „Bucureştenii s-au putut baza pe el într-o perioadă extrem de grea”

Ludovic Orban

a fost în vizită la Traian Berbeceanu, cel care ar putea pleca din funcție pentru că numirea prefectului de București revine celor de la USR-PLUS. Fostul premier a scris pe Facebook un mesaj laudativ la adresa prefectului, ca şi cum ar fi fost deja înlocuit, deşi USR-PLUS nu pare se grăbească cu noua numire şi, mai mult, Dacian Cioloş, copreşedintele USR-PLUS, a scris în urmă cu două zile o postare în care lăsa de înţeles că partidul său ar putea să nu-l schimbe din funcţie pe Berbeceanu.

Un prefect bun, un om serios pe care bucureştenii s-au putut baza într-o perioadă extrem de grea, cu multe încercări”, a scris Ludovic Orban joi pe Facebook, ataşând şi o poză alături de Traian Berbeceanu.

În urma negocierilor partidelor din coaliţia de guvernare, prefectura Capitalei ar urma să revină USR-PLUS, cea a Clujului să fie ocupată de un reprezentant al UDMR, iar la Bihor ar urma să fie prefect liberal, au declarat pentru News.ro, surse politice.

Surse din USR au declarat că postul de prefect ar putea fi cedat PLUS care are libertatea de a decide dacă vrea să-l păstreze în funcţie pe actualul prefect, Traian Berbeceanu.

Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu a afirmat marţi, cu privire la posibilitatea ca USR-PLUS să decidă cu privire la un nou prefect al Bucureştiului, că îi urează succes acestuia, oricine ar urma să fie numit.

Ludovic Orban a anunţat că va candida pentru un nou mandat de preşedinte PNL

Ludovic Orban va candida la congresul care ar urma să aibă loc la începutul lunii septembrie. Mai întâi, după jumătatea lunii martie vor avea loc alegeri în cadrul filialelor PNL din localitățile mici, apoi – în iunie și iulie – vor fi alese conducerile organizațiilor județene.

Miza viitorului congres al PNL este una uriașă, deoarece viitorul lider al partidului va fi, cel mai probabil, și candidatul la funcția de președinte al României în 2024.

În afară de Ludovic Orban, niciun alt liberal nu și-a mai anunțat intenția de a candida la șefia partidului. Întrebat dacă intenționează acest lucru, premierul Florin Cîțu a replicat săptămâna trecută că ar dori să se concentreze pe guvernare.

La jumătatea lunii ianuarie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general Robert Sighiartău au lansat un atac la adresa lui Ludovic Orban, căruia i-au cerut demisia din fruntea partidului. Cei doi nu au avut însă și susținerea altor colegi din PNL, iar ulterior și-au retras acuzațiile.

Citeşte şi: Florin Manole intervine în scandalul tăierii fondurilor pentru spitalele din Sectorul 1: „Clotilde Armand, porţi toată responsabilitatea pentru orice eventuală tragedie”