Ludovic Orban, înainte de o nouă zi de negocieri: „Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului”

Preşedintele PNL a afirmat duminică, înainte de intrarea într-o nouă zi de negocieri cu USR-PLUS şi UDMR, că este posibil ca până la sfârşitul săptămânii viitoare să se contureze guvernul de coaliţie şi acesta să fie şi votat de Parlament.

20 dec. 2020, 12:13
Ludovic Orban, înainte de o nouă zi de negocieri: „Acum prioritară este constituirea Camerelor Parlamentului”

Ludovic Orban, a declarat duminică, înainte de începerea unei noi runde de negocieri cu USR PLUS şi UDMR, că, în acest moment, este prioritară constituirea Camerelor Parlamentului, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni în vederea alcătuirii noului Guvern.

„Acum prioritară este constituirea Camerelor, astfel încât să se poată demara consultările de la Cotroceni declanşate de preşedintele României”, a afirmat Orban, conform Agerpres.

Întrebat dacă este posibil ca noul Guvern să fie votat şi să depună jurământul săptămâna viitoare, el a spus: „Cred că dacă există bunăvoinţă prevederile regulamentare permit, dar să vedem cum se va aşeza Parlamentul. În ceea ce ne priveşte, ne vom face temele, vom munci până vom avea gata programul de guvernare, lista Guvernului şi toate celelalte, protocolul de coaliţie şi celelalte elemente de negociere. Listele de miniştri le vom stabili după finalizarea negocierilor”.

Ludovic Orban susţine ocuparea funcţiilor din administraţie prin concurs

„Am finalizat o orientare asupra modului in care urmeaza sa fie definite pozitiile de ordinul 2 si 3. Exista doua tipuri de autoritati: agentii, autoritati, oficii, inspectorate. Exista acele institutii care detin functii de demnitate publica, functii politice, care vor fi exercitate de reprezentantii coalitiei de guvernare.

In ceea ce priveste palierul administrativ, atat la nivel national, cat si judetean, sustinem o modificare a ocuparii functiei publice pentru ca toate functiile sa fie ocupate prin concurs”, a declarat sâmbătă seară Ludovic Orban.

Citeşte şi: Rareş Bogdan nu exclude posibilitatea să preia Ministerul de Interne: „Mă duc acolo unde îmi cere ţara”


loading...
Partenerii noștri