Ludovic Orban, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîţu!”

Ludovic Orban a declarat, luni, că "ar fi tupeu maxim" ca Florin Cîţu să fie nominalizat din nou de preşedintele Klaus Iohannis ca premier pentru a forma Guvernul în cazul în care moţiunea de cenzură va fi adoptată marţi în Parlament. Fostul lider liberal nu exclude formarea unui nou partid pentru că "dacă nu putem să salvăm PNL, evident că salvăm liberalismul din România".

04 oct. 2021, 14:27
Ludovic Orban, ironii la adresa lui Klaus Iohannis: „Ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîţu!”

Ludovic Orban a fost întrebat dacă ia în calcul posibilitatea ca preşedintele Klaus Iohannis să-l nominalizeze din nou pe Florin Cîţu pentru postul de premier.

„Asta ar fi tupeu maxim să vii cu Florin Cîţu!”, a fost reacţia fostului preşedinte PNL.

Citeşte şi: Florin Cîțu îi spulberă pe useriști: Miniștrii USR recunosc că sunt incompetenți dacă votează moțiunea PSD. Guvernarea cu ei, imposibilă!

Întrebat dacă ia în calcul înfiinţarea unui nou partid, Ludovic Orban a prezentat mai multe scenarii.

„Fie încercăm să salvăm PNL care e prăbuşit în încrederea politică din cauza crizei politice, din cauza modului în care a fost guvernată ţara şi din cauza iresponsabilităţii în deciziile politice care au fost luate şi care au dus la distrugerea coaliţiei de guvernare şi la denaturarea rezultatului alegerilor în PNL.

Dacă nu putem să salvăm PNL, evident că salvăm liberalismul din România”, a declarat Ludovic Orban.

Mai mult, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor a afirmat că aşteaptă rezultatul moţiunii de cenzură care urmează să fie votată marţi în plenul comun al Parlamentului şi „în funcţie de rezultat vom vedea paşii”.

În schimb, Florin Cîţu, preşedintele PNL, a anunţat că parlamentarii liberali vor fi prezenţi în plen, însă nu vor vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD.

„Este o decizie pe care o luăm de fiecare dată. Parlamentarii PNL vor participa la moţiunea de mâine. Vor fi prezenţi. Nu vor vota. Aceasta este decizia luată azi în Bex”, a spus Florin Cîţu.

Întrebat cum va proceda dacă moţiunea de cenzură va trece, Florin Cîţu a afirmat că „toate scenariile sunt pe masă”.

„De mâine, dacă trece această moţiune, toate scenariile sunt pe masă. Orice scenariu este pe masă. Mă voi uita către această nouă coaliţie condusă de PSD, înţeleg – PSD , USR, AUR

Dacă au un plan, eu sper că doar nu vor să dea jos Guvernul şi după aceea să se uite cum ţara rămâne în haos. Vom vedea ce propunere vine de la această nouă majoritate şi ne vom face şi noi planurile.

Cred totuşi că va fi o propunere de premier a PSD susţinută de USR şi AUR”, a precizat premierul.

Citeşte şi: Florin Cîţu pune sub semnul întrebării creşterea salariului minim. „S-ar putea să nu mai avem Guvern o perioadă”