Ludovic Orban, ironii pe bandă rulantă la adresa colegilor de partid: „Nu mă poate nimeni exclude din PNL pentru că am partidul în inimă, suflet şi minte”

Ludovic Orban a făcut o serie de ironii la adresa mai multor liberali, când a fost întrebat dacă se teme că ar putea fi exclus din PNL.

03 nov. 2021, 13:26
Ludovic Orban, ironii pe bandă rulantă la adresa colegilor de partid: „Nu mă poate nimeni exclude din PNL pentru că am partidul în inimă, suflet şi minte”

Ludovic Orban, fostul lider al liberalilor, a ironizat conducerea liberală care ar vrea să-l excludă din partid, fiind de părere că nu pot să-l dea afară din formaţiune persoane precum Emil Boc, Gheorghe Flutur şi Rareş Bogdan.

Întrebat dacă îi este teamă privind excluderea din partid, pe care tot mai mulţi lideri liberali o cer, Ludovic orban a precizat: „Pe mine nu mă poate nimeni exclude din PNL, pentru că am partidul în inimă, suflet şi minte. Ar fi culmea să mă dea afară Boc, Flutur şi Rareş Bogdan etc. Asta ar fi culmea”.

Subiectul excluderii lui Orban a fost ridicat luni seară, într-o şedinţă de BEx. Fostul preşedinte al PNL a declarat că are în prezent un dialog constant cu toţi aleşii liberali neafiliaţi, după ce încă 11 deputaţi şi trei senatori au ales să părăsească grupurile parlamentare ale PNL.

Ludovic Orban a lansat atacuri la adresa lui Klaus Iohannis şi conducerii PNL: „De la Congres până astăzi nu am fost sunat de niciun lider PNL. E absolut penibil ce s-a întâmplat aseară. Eu nu am văzut ca un partid care vrea să guverneze să nu decidă candidatul. Cum să decidă Iohannis. La ora actuală nu mai există foruri statutare în PNL. Singurul for e Iohannis care dă ordine slugilor sale din PNL”.

Ludovic Orban dă peste cap planurile liberalilor

Referitor la criza politică din momentul de faţă, Ludovic Orban a spus că parlamentarii care au ieşit din grupul parlamentar PNL vor vota un guvern PNL-USR-UDMR, nicidecum nu vor susţine venirea PSD la guvernare.

„Vreau să dezmint categoric speculațiile lansate în presă de manipulatori din echipa câștigătoare sau din altă zonă, care încearcă să acrediteze ca scuză pentru conducerea PNL și pentru dorința celor mai mulți din conducerea PNL și a lui Iohannis de a face guvern cu PSD, faptul că nu se mai poate reface coaliția de centru dreapta din cauza retragerii parlamentarilor care s-au dezafiliat din grupul PNL.

Am purtat aseară o discuție cu toți colegii mei, atât cu cei care s-au retras, cât și cu cei care se vor retrage în viitorul apropiat, iar decizia noastră este foarte clară: Nu vom vota un guvern PNL-PSD, să fie clar”, a declarat Orban.

Citiţi şi Marcel Ciolacu: „PSD va merge la Cotroceni cu propunere de prim-ministru. E dispus să-şi asume actul de guvernare”