Ludovic Orban, la România TV: „Le spun mincinoşilor că nu am tăiat bani de la sănătate”

Premierul Ludovic Orban a fost prezent duminică seara în studioul România TV, unde s-a referit la mai multe aspecte importante ale momentului, în care şi bugetul Ministerului Sănătăţii.

22 dec. 2019, 18:04
Ludovic Orban, la România TV: „Le spun mincinoşilor că nu am tăiat bani de la sănătate”

„La sănătate, am văzut niște fake-uri absolut îngrozitoare cum că noi am tăiat bugetul. Le spun acestor mincinoși că bugetul la sănătate trebuie calculat atât bugetul ministerului Sănătății, cât și bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Dacă vom compara bugetul pe 2020, ministerul Sănătății plus CNAS, o să constatăm că este o creștere semnificativă, de câteva miliarde, față de legea bugetului de stat adoptată în 2019 de Guvernul PSD”, a spus Ludovic Orban, la România TV.

Citeşte şi Salarii majorate consistent de la 1 ianuarie 2020 pentru aceşti bugetari

De asemenea, premierul a catalogat drept fake news şi informaţiile apărute în spaţiul public despre o răcire a relaţiilor dintre el şi preşedintele Klaus Iohannis. „Informațiile care apar sunt invenții care sunt făcute de răuvoitori care încearcă să sfideze evidența și ceea ce orice om cu bun simț poate să vadă o colaborare loială, extrem de serioasă care e bazată pe o abordare serioasă a problemelor țării, o comunicare permanentă pentru identificarea de soluții pe care le discutăm și pe care le punem în practică împreună„, a mai spus Ludovic orban, la România TV.