Ludovic Orban: „Negociem individual cu parlamentari PSD şi ALDE pentru moţiunea de cenzură”. De câţi „trădători” mai e nevoie

Ludovic Orban a declarat, în exclusivitate la România TVcă mai are nevoie de 30 de voturi pentru a da jos Guvernul şi că  duce negocieri cu parlamentari din PSD și din ALDE. Conform calendarului, moţiunea de cenzură ar urma să fie depusă săptămâna viitoare.

05 iun. 2019, 17:57
Ludovic Orban: „Negociem individual cu parlamentari PSD şi ALDE pentru moţiunea de cenzură”. De câţi „trădători” mai e nevoie

Ludovic Orban a anunțat că Guvernul Viorica Dăncilă are zilele numărate. Liderul PNL a declarat, miercuri seara, la România TV, că partidele din Opoziție negociază cu mai mulți parlamentari de la putere și că ar mai avea nevoie de aproximativ 30 de voturi pentru a demite guvernul. Orban a precizat că președintele Klaus Iohannis se va implica decisiv în formarea viitorului executiv.

Ludovic Orban: Susţinem toate ideile din acest pact şi toate soluţiile pe care le propune preşedintele

„Moțiunea de cenzură nu este despre un nou guvern, ci despre căderea unui guvern. Cine este nemulțumit de acest guvern votează moțiunea. Nu am discutat despre susținerea unui guvern, cu USR, ci despre susținerea moțiunii.

Și noi ducem negocieri, nu cu PSD, ci cu parlamentari din PSD și din ALDE, altfel nu sunt șanse să treacă moțiunea. Pe analizele pe care le avem, e clar că alături de PNL vor fi USR, PMP, Pro România. Așteptăm răspunsuri de la UDMR, vom purta discuții cu grupul minorităților naționale.

Mai avem nevoie de 30 de voturi. Va fi destul de simplu să găsim o majoritate pentru a face un guvern, fără PSD. După căderea guvernului se vor face negocieri care vor fi într-o formă instituționalizată, pentru că președintele României va fi implicat, conform Constituției. Pentru PNL, lucrurile sunt foarte simple, am spus că vom face toate demersurile pentru căderea guvernului și pentru a forma un guvern.

Cred că marți sau miercuri, după ce obținem un număr semnificativ de semnături, vom depune moțiunea de cenzură.”, a declarat Ludovic Orban.