Ludovic Orban: Nu s-a găsit sluga perfectă a lui Dragnea în PSD

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a comentat, luni seară, pentru MEDIAFAX, demisia premierului Mihai Tudose, afirmând că în PSD nu s-a găsit încă ”sluga perfectă pentru Liviu Dragnea”, afirmând că partidul de guvernământ este în criză şi singura soluţie este organizarea alegerilor anticipate.

15 ian. 2018, 20:31
Ludovic Orban: Nu s-a găsit sluga perfectă a lui Dragnea în PSD

PNL se reuneşte marţi pentru a decide care va fi poziţia pe care o vor avea atunci când se va declanşa mecanismul de consultări pentru numirea unui noi premier de către Klaus Iohannis.

Încă nu s-a găsit sluga perfectă a lui Dragnea în PSD, care să reziste mai mult de şase luni în fruntea guvernului. Dacă mai este vreun PSDist care mai vrea să îşi asume poziţia de prim-ministru, cu siguranţă, nu are toate ţiglele pe casă. Este clar că PSD este un partid aflat într-o gravă criză care acţionează din raţiuni cu totul şi cu totul de neînţeles şi străine interesului României, un partid care nu mai are ce să caute la putere”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban, la solicitarea MEDIAFAX.

Cât priveşte numirea unui nou premier, Ludovic Orban a afirmat că preşedintele Românie ”va decide care este cea mai bună soluţie”.

”Din punctul de vedere al PNL singura soluţie bună, nu ştim dacă va fi posibilă, este reîntoarcerea la cetăţean prin intermediul alegerilor anticipate”, a spus Orban.

Vom discuta toate aceste lucruri într-o reuniune în cursul zilei de mâine. Se va declanşa mecanismul de consultări şi vom discuta cu preşedintele Klaus Iohannis”, a precizat Orban.

Liderul PNL a afirmat că pentru orice român este clar că PSD nu mai are capacitatea de a guverna.

”(…) Decidenţii din majoritatea parlamentară nu au făcut altceva decât să se răfuiască pentru o bucată mai mare de putere personală (…) Într-un an de zile imaginea României pe plan internaţional a fost făcută praf, economia a fost agresată sistematic, PSD bătându-şi joc de creşterea economică primită cadou (…) În plan intern a generat crize politice şi guvernamentale grave cu consecinţe nocive asupra societăţii româneşti”, a spus liderul PNL.