Ludovic Orban oferă opțiuni pentru criza politică: „Una dintre soluţii este inclusiv demisia premierului”

Ludovic Orban a declarat la Arad, joi seară, în timpul unei conferințe că o soluţie la criza politică ar putea fi demisia premierului.

16 sept. 2021, 21:46
Ludovic Orban oferă opțiuni pentru criza politică: „Una dintre soluţii este inclusiv demisia premierului”

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a vorbit la Arad, joi seară, în fața jurnaliștilor despre presupusa opţiune a preşedintelui Klaus Iohannis pentru Florin Cîţu la preşedinţia partidului.

Liderul PNL a menționat că președintele patidului nu se alege prin decret prezidențial.

„Eu cer votul delegaţilor fiecărei filiale, care vor participa la congres. Alegerea preşedintelui trebuie să fie alegerea fiecărui delegat care va participa la congres. Preşedintele Partidului Naţional Liberal nu se alege prin decret prezidenţial”, a răspuns Ludovic Orban.

Ludovic Orban: S-a provocat o criză guvernamentală gravă

Orban a mai adăugat că prim-ministrul „a pierdut masiv” din încredere în ultima perioadă, din cauza crizei politice pe care a declanşat-o.

„Este adevărat că premierul traversează o perioadă în care a pierdut masiv din încredere şi popularitate, este adevărat, în urma crizei politice care a fost declanşată prin decizii care nu au fost luate cu consultarea partidului, fără acordul preşedintelui. Practic, s-a provocat o criză guvernamentală gravă care împiedică existenţa unui Guvern cu deplină capacitate”, a spus Orban.

Întrebat de jurnaliști dacă Florin Cîţu mai are parte de suținerea partidului, Orban a răspuns:

„Evident că la moţiunea de cenzură am hotărât că vom vota împotrivă, e în fişa postului pentru orice parlamentar liberal să apere Guvernul PNL. Pe de altă parte, este evident că nu putem reface coaliţia în actuala structură guvernamentală, iar din punctul meu de vedere este necesară soluţionarea cât mai rapidă a crizei şi una dintre posibilele soluţii este inclusiv demisia premierului”, a conchis Ludovic Orban, relatează Agerpres.


loading...