Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Am promis o coaliţie de dreapta şi o avem”

Ludovic Orban a anunțat, vineri seara, că negocierile pentru structura guvernului s-au încheiat, iar Florin Cîțu este premierul sprijinit de PNL, USR-PLUS și UDMR.

18 dec. 2020, 19:25
Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor: „Am promis o coaliţie de dreapta şi o avem”

Ludovic Orban, preşedintele Camerei Deputaţilor. Negocierile dintre forţele de centru-dreapta au dus la cristalizarea poziţiilor pe care le va ocupa fiecare partid, liderii partidelor anunţând că ce era mai greu a trecut, mai urmează doar câteva zile de negocieri pentru stabilirea clară a programului de guvernare.

„Asa cum ne-am angajat imediat dupa ce romanii au votat, sa formam o coalitie de centru dreapta care sa permita o guvernare responsabila si performanta, astazi, cele trei partide au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste constituirea guvernului si pozitiile pe care urmeaza sa le ocupe in Parlament fiecare partid.

Florin Cîțu e candidatul la funcția de premier. Preşedintele senatului va apartine USR-PLUS, presedintele Camerei PNL. In ceea ce priveste guvernul, in afara de premier am decis portofoliile. Doi vicepremieri si 18 ministere. 9 vor fi conduse de PNL, 6 de USR.PLUS si 3 de UDMR”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban va fi preşedintele Camerei Deputaţilor

„Portofoliile care vor fi gestionate de PNL sunt: Ministerul Apararii, Ministerul de Externe, Ministerul Finantelor, Ministerul de Interne, Ministerul Educatiei, Ministerul Energiei, am decis sa impartim Ministerul Economiei Mediului de Afaceri si Energiei in doua structuri, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, unde e vorba de munca nu ne dam inapoi.

As mai spune ca in cadrul discutiilor, deasupra impartirii portofoliilor, care evident este importanta, mai important este spiritul de echipa si coaziunea in aplicarea programului de guvernare. In urmatoarele zile echipa va finaliza programul de guvernare care va oferi Romaniei progresul pe care il merita”, a mai adăugat Orban.

Citeşte şi: Florin Cîţu, prima declaraţie în calitate de premier al coaliţiei de dreapta: „Mă voi ocupa de programul de guvernare”