Ludovic Orban primeşte cea mai grea lovitură înainte de congres: unul din oamenii săi de încredere a trecut în tabăra lui Cîţu pentru o funcţie de conducere în PNL

Preşedintele în funcţie al PNL, Ludovic Orban, pare tot mai departe de a-şi păstra fotoliul şi după congresul liberal de sâmbătă, Florin Cîţu atrăgând aproape toate numele grele din partid.

24 sept. 2021, 21:17
Ludovic Orban primeşte cea mai grea lovitură înainte de congres: unul din oamenii săi de încredere a trecut în tabăra lui Cîţu pentru o funcţie de conducere în PNL

Ludovic Orban a părut resemnat în ultima perioadă cu faptul că va pierde cursa electorală pentru şefia PNL, recunoscând că marea majoritate a filialelor au semnat moţiunea (n.r. programul), dar păstra o urmă de speranţă din faptul că delegaţii pot vota diferit faţă de şefii de filiale.

Ultimul membru marcant care a făcut pasul spre echipa lui Florin Cîţu este chiar Marcel Vela, reimpus în fruntea PNL Caraș-Severin, când era în tabăra lui Orban. Însă, fostul ministru de Interne a trădat pe ultima sută de metri, chiar cu câteva zile înainte de finala pentru șefia PNL, urmând să îl susţină pe Florin Cîțu.

Se pare că Vela ar fi fost oripilat de atacurile lui Ludovic Orban la adresa lui Klaus Iohannis, astfel încât ar fi decis să schimbe tabăra şi să îl susţină pe premierul Cîţu.

”Atacul la preşedintele Iohannis a dus ca persoane care nu se aflau lângă Florin Cîţu să treacă automat în echipa premierului. Unul dintre ei, şi poate cel mai cunoscut, este Marcel Vela, fostul ministru de Interne, care în momentul în care a văzut atacurile în cascadă ale lui Ludovic a zis STOP şi că nu poate accepta asta.”, a precizat Rareș Bogdan, într-o intervenție la Antena 3.

În schimbul susţinerii sale, fostul ministru de Interne se pare că va primi o funcţie în Biroul Executiv al Partidului Naţional Liberal, aceea de Vicepreşedinte de Vest.

Lista integrală a membrilor viitorului Birou Executiv al PNL

Dan Vîlceanu – Secretar general

Iulian Dumitrescu – prim-vicepreședinte

Rares Bogdan – prim-vicepreședinte

Gheorghe Flutur – prim-vicepreședinte

Lucian Bode -prim-vicepreședinte

Nicolae Ciucă – vicepreședinte Apărare

Alexandru Muraru – vicepreședinte Cultură

Alin Nica – vicepreședinte Transport

Alin Tișe – vicepreședinte

Cristian Bușoi – vicepreședinte Sănătate

Robert Sighiartău – vicepreședinte Externe

Daniela Câmpean – vicepreședinte

Sorin Câmpeanu -vicepreședinte Educație

George Stângă – vicepreședinte

Pavel Popescu – vicepreședinte Digitalizare

Gheorghe Falcă – vicepreședinte

Virgil Popescu – vicepreședinte Economie

Mircea Fechet – vicepreședinte Mediu

Florin Roman – vicepreședinte Administrație

Monica Anisie – vicepreședinte Români de Pretutindeni

Alina Ghorghiu – vicepreședinte Grupuri Vulnerabile și Minorități

Adrian Cozma – vicepreședinte Tineret și Sport

Ionel Bogdan – vicepreședinte Nord Vest

Nelu Tătaru – vicepreședinte Nord Est

Ciprian Dobre – vicepreședinte Centru

Marcel Vela – vicepreședinte Vest

Gigel Știrbu – vicepreședinte Sud Vest

Silviu Coșa – vicepreședinte Sud Est

Hubert Thuma – vicepreședinte București Ilfov

Citeşte şi: Alin Stoica, fost prefect al Capitalei: „Prefectura Capitalei, sub presiune politică, încalcă termenele legale pentru constatarea intrării în scenariul roşu”