Ludovic Orban, protest alături de Forţa Dreptei la porţile Palatului Cotroceni. Mesaj dur pentru Klaus Iohannis: „Lacheii te slugăresc, liberalii te urăsc”

Parlamentarii de la Forţa Dreptei s-au strâns, marţi, la Palatul Cotroceni, unde protestează faţă de consultările pentru desemnarea noului prim-ministru, după de Nicolae Ciucă a demisinat.

13 iun. 2023, 12:54
Ludovic Orban, protest alături de Forţa Dreptei la porţile Palatului Cotroceni. Mesaj dur pentru Klaus Iohannis: „Lacheii te slugăresc, liberalii te urăsc”
Ludovic Orban, protest alături de Forţa Dreptei la porţile Palatului Cotroceni. Mesaj dur pentru Klaus Iohannis: "Lacheii te slugăresc, liberalii te urăsc"

Ludovic Orban, protest alături de Forţa Dreptei la porţile Palatului Cotroceni. Reprezentanţii Forţa Dreptei sa-u reunit în zona intrării Leu la ora 12:00 şi au mers apoi spre zona intrării oficiale.

„Ne-ai mințit de la-nceput, ne-ai trădat și ne-ai vândut”, „Lacheii te slugăresc, liberalii te urăsc”, „Te-am votat și ne-ai trădat”, „Mercedes noi te-am crezut, doar Trabant, tu te-ai făcut” au fost doarcâteva dintre mesajele transmise de Forţa Dreptei. Protestatarii au fost interpelați de jandarmii din dispozitivul care asigură paza la reședința prezidențială și chestionați în legătură cu ceea ce fac. Ludovic Orban le-a comunicat că nu intenționează să blocheze intrarea Palatului, ci doar să se plimbe cu colegii săi, în șir indian, pe trotuarul din dreptul Cotroceniului.

Citeşte şi: Consultări la Cotroceni pentru desemnarea noului premier. UDMR merge separat de PSD și PNL. Marcel Ciolacu ar urma să-l înlocuiască pe Ciucă

Klaus Iohannis a început, de la ora 12:00, consultările cu partidele politice pentru desemnarea viitorului premier al României. Primii invitați sunt reprezentanții PSD și PNL, alături de liderul minorităților naționale. Liderii UDMR au fost convocați separat la consultări, de la ora 12:30, iar la ora 13.00, va sosi delegația USR. Liderii AUR vor ajunge la consultările cu președintele țării la ora 13:30. La finalul consultărilor, șeful statului va desemna un premier din partea PSD, așa cum prevede procotocolul coaliției de guvernare. Este de așteptat ca acesta să fie liderul PSD, Marcel Ciolacu. Va fi al optulea premier desemnat de Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Cine va face parte din Guvernul Ciolacu. Ce propuneri de miniștri au PSD și PNL

După-amiază, la ora 16:00, PNL și PSD vor avea ședințe ale conducerilor lărgite pentru nominalizarea miniștrilor din viitorul cabinet. Vor fi ministere noi și miniștri noi la ambele partide.