Ludovic Orban: PSD va face tot ce poate să compromită viitorul guvern

Prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, a scris pe Facebook că premierul desemnat Dacian Cioloş "este un om cu o imagine foarte bună la nivelul UE, care va îmbunătăţi imaginea României" şi atrage atenţia că "PSD va face tot posibiliul să compromită viitorul guvern".

10 nov. 2015, 20:28
Ludovic Orban: PSD va face tot ce poate să compromită viitorul guvern

Ludovic Orban a precizat că va susţine Cabinetul Cioloş, odată pentru că este propus de Klaus Iohannis, fost preşedinte al PNL, şi apoi pentru că Dacian Cioloş întruneşte criteriile de profesionalism, este un apropiat al PNL şi corespunde aşteptărilor societăţii civile.

Voi sustine investirea cabinetului Dacian Ciolos. Din multe motive. Pentru ca este propus de Klaus Johannis, fostul presedinte al PNL, astazi presedinte al Romaniei si datorita sustinerii PNL. Pentru ca este un om cu o imagine foarte buna la nivelul Uniunii Europene, care va imbunatati imaginea Romaniei si va putea reprezenta cu mult mai mult succes interesele Romaniei. Pentru ca, nefiind membru al PNL, el este totusi apropiat de PNL, fiind ministru in guvernul liberal si comisar european in cadrul grupului PPE. Pentru ca il cunosc personal din cabinetul Tariceanu si este un om cu foarte multe calitati , cu o statura morala si un profesionalism de necontestat. Pentru ca raspunde unei asteptari a unei parti importante din societate, care doreste un ragaz pentru primenirea mediului politic”, a scris Ludovic Orban pe Facebook.

Liderul PNL a mai adăugat că PSD va face tot ce poate sa compromita viitorul guvern. „Atrag atentia ca, desi nu este implicat in formarea guvernului, PNL este singurul sprijin cert al viitorului cabinet in Parlament. PSD, chiar daca va mima initial o sustinere, va face tot ce poate sa compromita viitorul guvern. Societatea civila, care si-a dorit in mare parte acest guvern nepolitic, va constata in curand acest lucru si poate va invata sa deosebeasca intre PNL, aliatul lor natural, si PSD, care va torpila cu toate fortele acest proiect„, a mai scris Orban.

Într-o altă postare pe Facebook, Ludovic Orban a atras atenţia că social-democraţii au demarat o campanie împotriva premierului Dacian Cioloş. „Divizia de internet a PSD a pornit o campanie de o agresivitate fara precedent impotriva lui Dacian Ciolos. Readuc aminte un singur lucru, pentru a arata cat de nesincera este aceasta propaganda. Guvernul PSD, condus de Victor Ponta, l-a propus oficial pe Dacian Ciolos, dupa europarlamentarele din mai 2014, ca si comisar din partea Romaniei pentru 2 portofolii posibile: agricultura sau dezvoltare regionala. Este adevarat ca a formulat si a doua propunere, dar prima propunere a fost Dacian Ciolos. Atunci era bun de comisar si acum nu este bun de premie„, a notat Orban pe Facebook.

CITEŞTE ŞI: Dacian Cioloş, PRIMELE DECLARAŢII după desemnare: Ce angajamente îşi ia noul premier VIDEO