Ludovic Orban respinge propunerea lui Klaus Iohannis ca vaccinarea să devină obligatorie: „Să se dea alternative, ca testarea RT-PCR”

Preşedintele PNL Ludovic Orban a criticat propunerea făcută din New York de președintele Klaus Iohannis, care a cerut introducerea vaccinării obligatorii a unor categorii socio-profesionale esențiale, cum ar fi medicii şi profesorii.

22 sept. 2021, 20:22
Ludovic Orban respinge propunerea lui Klaus Iohannis ca vaccinarea să devină obligatorie: „Să se dea alternative, ca testarea RT-PCR”

Ludovic Orban, preşedintele PNL în funcţie, președinte al Camerei Deputaților și fost premier, consideră că aceste categorii esențiale ar trebui să aibă și alternativă, cum ar fi testarea RT-PCR.

”Să se dea alternativă, dacă nu vrea să se vaccineze, să facă teste RT – PCR, să ai garanția că nu este infectat. Medicii ar trebui să se vaccineze, iar cei care nu acceptă să se vaccineze, să își facă un test periodic. În multe țări există sistemul ăsta, sigur, pe banii tăi, te testezi pe banii tăi. De ce să plătească contribuabilii testele medicilor?”, a explicat Ludovic Orban la Europa FM.

Ludovic Orban: „De la intrarea în cursă a lui Cîţu, PNL a pierdut 10-11 procente”

Ludovic Orban este într-un război al declaraţiilor cu preşedintele Klaus Iohannis, primul susţinător al lui Florin Cîţu în cursa pentru preşedinţia PNL, lucru reafirmat miercuri.

„Sustinerea mea pentru Florin Citu s-a incheiat aici, cand a decis sa candideze la presedintia PNL, am avut o intelegere. Mie nu mi-e teama de competitie. Eu m-am angrnat in toate bataliile fara frica. Am aratat ca am avut capacitatea sa duc un partid pe care l-am preluat intr-o stare foarte joasa pana la a castiga aproape toate alegerile, in afara de cele parlamentare, desfasurate in maximul pandemiei. Uitati-va la ce a dus intrarea lui Citu in aceasta competitie. A pierdut Florin Citu, a pierdut PNL 10-11 procente la favorabilitate de cand a aparut in scena Echipa Castigatoare.

Nu stiu care a fost metabolismul deciziei lui Citu de a participa. Sunt multe informatii, dar nu vorbesc public, pentru ca nu-mi place sa fac speculatii. Credeti ca s-au dus membrii PNL si l-au rugat?”, a declarat Orban.

Citeşte şi: Alin Stoica, fostul prefect al Capitalei, condamnă desfăşurarea Congresului PNL: „Nu poţi permite conferinţe cu 5.000 de oameni, când limita pentru spectacole e de 1.000”


loading...