Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu: ”Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

Ludovic Orban a jonglat la începutul săptămânii cu autoironia alături de semnale de alarmă pentru viitorul partidului, în filiala județeana Olt, unde și-a prezentat candidatura pentru un nou mandat.

13 sept. 2021, 23:18
Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu: ”Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu. Lideurl PNL s-a amuzat de situația creată, după ce moțiunea cu care candidează la șefia PNL a primit un singur vot în organizația județeană.

Ludovic Orban se compară cu Alexandru Lăpușneanu: ”Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau”

„Îi mulțumesc singurului membru din Colegiul Director Județean care a votat ca eu să pot să candidez”, a spus Orban, râzând. El a continuat cu citat popular. „Citez: ‘Dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau’ și de candidat la congres voi candida”, a adăugat liderul PNL. Orban le-a spus apoi liberalilor că dacă nu l-au votat acum, mai au timp să o facă la Congres.

Liderul PNL a schimbat registrul spunându-le colegilor de partid că a fost în concediu doar șase zile în patru ani de zile, restul timpului petrecându-l pentru a fi unde era nevoie de el în partid, cu prețul sacrificării vieții de familie.

„Și dacă nu mă alegeți președinte mie nu-mi faceți rău. Slavă Domnului, am la restanțe… Nu am mai jucat un fotbal nu știu de când, deși sunt jucător de fotbal, nu am mai jucat brigde, nu am mai citit, așa, o carte să o citesc adânc – citesc patru-cinci pagini până-mi pică ochii în nas de somn și de oboseală… Am multe lucruri plăcute pe care pot să le fac în viața asta”, a adăugat Orban.

Președintele liberal a făcut apoi o comparație între el și contracandidatul său, Florin Cîțu.

Orban a spus că el cunoaște toate localitățile din Olt, liberalii din județ îl cunosc și au multe amintiri din campaniile petrecute împreună și „eu am sute de kilometri nu cu mașina, ci pe jos în Olt”.

„Dar puneți-vă întrebarea – credeți că Florin Cîțu este mai bun decât mine? Credeți că vreodată Florin Cîțu va face ceea ce am făcut eu pentru PNL? Că Florin Cîțu cunoaște măcar 1% din Partidul Național Liberal?”, a continuat acesta.

Orban și-a încheiat discursul cu note grave.

PNL va muri dacă va ajunge să guverneze minoritar susținuți pe ascuns de pesediști, pentru că „PSD ne va face arșice”. Ca să nu se ajungă acolo, trebuie refăcută guvernarea. Chiar dacă nu a zis-o, Orban s-a referit la schimbarea premierului Cîțu, prețul cerut de USR PLUS pentru revenire de la guvernare.

El le-a cerut apoi liberalilor să nu se lase cumpărați cu bani de emisarii lui Florin Cîțu și a amintit că Iohannis i-a făcut plângere penală lui Liviu Dragnea în 2014 când prin OUG 55 PSD a luat primari din PNL prin promisiuni de alocări de fonduri.

Orban s-a referit și la sprijinul fățiș arătat de Iohannis lui Cîțu și a amintit că aceste lucruri nu l-au ajutat pe Cristian Bușoi la precedentul congres PNL.

„Cristian Bușoi defila în campanie cu susținerea președintelui Iohannis, ba chiar ieșeau împreună. Până la urmă nu a câștigat Bușoi, pentru că oamenii au votat liber”, conchide Orban.

Citește și: Ludovic Orban, atac la miniştrii PNL: „Ei nu ne sunt şefi, dimpotrivă / Ce se întâmplă în partid de o vreme nu are nicio legătură cu liberalismul şi democraţia”