Ludovic Orban și alți 16 parlamentari și-au dat demisia din PNL. „Şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest în partid: minciuna, hoţia, trădarea”

Ludovic Orban și-a luat adio de la PNL. Fostul șef al liberalilor, alături de alți 16 parlamentari, și-au dat demisia din partid, după alianța cu PSD.

23 nov. 2021, 16:35
Ludovic Orban și alți 16 parlamentari și-au dat demisia din PNL. „Şi-au făcut loc toate lucrurile pe care le detest în partid: minciuna, hoţia, trădarea”

Ludovic Orban a mărturisit că a fost obligat să părăsească partidul din cauza deciziei privind colaborarea cu PSD.

„Azi e pentru mine o zi cruciala, o zi in care pur si simplu am fost obligat sa parasesc partidul in care mi-am petrecut toata viata matura. Este o decizie pe care o iau cu o mare greutate, pentru ca in PNL am cei mai multi prieteni, alaturi de care am luptat umar la umar, alaturi de care am suferit, alaturi de care am luptat cu ciuma rosie. Am fost obligat sa aleg intre a fi loial PNL si a fi loial cetatenilor romani care ne-au acordat increderea si si-au pus sperantele in noi de-a lungul tuturor scrutinelor electorale.

Am luat aceasta decizie pentru ca societatea, relatiile interumane, nu pot sa se bazeze decat pe valori, pe principii, care permit oamenilor sa se asocieze, sa comunice, sa se respecte unul pe celalalt. O familie nu se poate intemeia decat intre doi oameni care se iubesc si au incredere unul in celalalt. Politica este de fapt morala, politica devine imorala cand e facuta de oameni imorali. Aproape toate lucrurile in care cred nu se mai regasesc azi in PNL. Din pacate, incetul cu incetul si-au facut loc toate lucrurile pe care le detest – minciuna, hotia, tradarea, prostia, lasitatea, slugarnicia, lenea, lipsa de asumare politica, astea sunt regulile pe care se bazeaza ‘gasca demolatoare’”, a declarat Ludovic Orban.

 

Lista celor care au demisionat din PNL e următoarea:

1. Ludovic Orban – oficializat in plen
2. Luminița Barcari
3. Alexandru Kocsis – oficial
4. Ion Ştefan
5. Ionel Dancă – oficial
6. Constantin Şovăială
7. George Ionescu
8. Bogdan Bola
9. Claudiu-Martin Chira
10. Nicolae Giugea
11. Antonel Tănase
12. Gabriel Plăiașu
13. Violeta Alexandru
14. Adrian Miuțescu

Senatori

1. Ovidiu Florean
2. Adrian Oros
3. Ion Iordache

„Am așteptat să se schimbe deciziile. Dar nu s-a întâmplat nimic. Ne-am depus astăzi demisiile. Conducerea PNL și cei care au decis alianța cu PSD greșesc. Politica este o chestiune de încredere și în ceea ce ne privește, nu ne permitem să pierdem încrederea. Al doilea motiv pentru care mi-am depus demisia, e o dovada de lașitate. Sunt unii care promit să lupte, dar când se iau decizii. E greu să faci politică, să schimbi administrația și să faci reforme profunde. Văzând câtă frică de răspundere și câtă lașitate există am decis să demisionez”, a declarat Violeta Alexandru.