Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au marţi o întâlnire privată la Palatul Cotroceni SURSE

Liderul PNL Ludovic Orban ar urma să aibă, marți, o întâlnire la Palatul Cotroceni, cu președintele Klaus Iohannis, pentru o discuție legată de stadiul negocierilor pentru formarea Guvernului, au declarat surse politice.

14 dec. 2020, 19:40
Ludovic Orban şi Klaus Iohannis au marţi o întâlnire privată la Palatul Cotroceni SURSE

Ludovic Orban şi Klaus Iohannis vor avea marţi o întâlnire la Palatul Cotroceni, conform Stiripesurse.ro, în cadrul căreia, spun sursele, fie premierul demisionar va fi silit de Iohannis să renunțe la șefia Camerei Deputaților, fie preşedintele va avansa informal o altă propunere de premier care să deblocheze negocierile și să aducă și liniste în PNL.

În funcție de semnalele de la Cotroceni se vor programa și următoarele runde de negocieri PNL – USR PLUS – UDMR.

PNL vrea și premierul și șefia Camerei Deputaților și vrea să dea șefia Senatului către USR PLUS. USR PLUS nu acceptă oferta spunând că dacă PNL ia premierul atunci USR PLUS are dreptul să-și aleagă următoarea funcție dorită, anume cea de președinte al Camerei Deputaților.

Ludovic Orban doreşte şefia Camerei Deputaţilor

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările cu partidele parlamentare, că în 21 decembrie se va constitui noul Parlament. Președintele a declarat că încă nu sunt întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma noul Guvern și urmează noi consultări.

Prima rundă de consultări a adus la un schimb de opinii între reprezentanții formațiunilor politice parlamentare și președinte, a declarat Iohannis.

„Însă pot să spun că astăzi nu sunt încă întrunite condițiile pentru desemnarea unui candidat pentru a forma un nou Guvern. Am primit astăzi chiar câteva propuneri, însă cred că este nevoie de cel puțin încă o rundă de consultări până când lucrurile se cristalizează”, a declarat Iohannis.

Având în vedere că Biroul Electoral Central a comunicat rezultatele finale ale alegerilor parlamentare, Iohannis a spus că sunt îndeplinite condițiile pentru convocarea noului Parlament.

„Vă informez că intenționez să convoc noul Parlament pentru data de 21 Decembrie. Săptămâna viitoare luni se va constitui noul Parlament”, a conchis Iohannis.

Citeşte şi: Vasile Dâncu, prima reacţie după anunţul lui Iohannis: „Nu este exclus un guvern de uniune naţională”