Ludovic Orban: Trebuie să stăm tare în şa pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva cheltuieli

Publicat: Joi, 04 Iunie 2020 18:30 // Actualizat: Joi, 04 Iunie 2020 18:30 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern că "trebuie să stăm tare în şa” pentru că săptămânal Parlamentul mai votează legi care generează cheltuieli pentru care nu există resurse. El a cerut miniştrilor să fie prezenţi în plen atunci când se dezbat asemenea proiecte de legi şi să vină cu argumente pentru a-i convinge pe parlamentari că trebuie să voteze în funcţie de nişte argumente solide şi nu ca în an electoral.

Ludovic Orban a mai spus că parlamentarii parcă vor să ducă România în starea de a nu putea face faţă plăţilor şi a solicitat miniştrilor să fie activi în comunicare publică pentru a preveni "năzdrăvăniile astea".

Premierul cere ministerelor să definitiveze actele normative privind pachetul de relansare economică VIDEO 

"Vedeţi că Parlamentul iar a mai făcut o nefăcută. A trecut o lege, trebuie să avem grijă. Trebuie să stam tare în şa pentru că în fiecare săptămână Parlamentul ne mai toarnă câteva reglementări care ne mai generează cheltuieli pentru care nu există resurse. Parcă vor să ducă România în stare de a nu putea să facă faţă plăţilor. Ăsta e un asemenea gest de iresponsabilitate... încercaţi să fiţi mai activi în comunicarea publică, să prevenim toate năzdrăvăniile astea, să oprim populismele astea care ne generează o situaţie în care foarte greu vom putea face faţă obligaţiilor generate de reglementările adoptate în Parlament", a afirmat Orban.

El a cerut miniştrilor să fie prezenţi în plen atunci când se dezbat asemenea legi.

"Ar trebui ca la dezbaterea în plen a unor legi de genul ăsta să fie prezenţi în plen miniştri care să vină cu toate argumentele pentru a-i convinge pe parlamentari că nu trebuie să voteze ca în an electoral, ci trebuie să voteze în funcţie de nişte argumente foarte solide. Nu putem să lăsăm sarabanda asta de proiecte de legi, care ies pe bandă rulantă din Parlament şi care ne creează o asemenea dificultate", a mai afirmat Orban.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dublare alocatii Ludovic Orban pensii majorate PSD şedinţă Guvern
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8365
RON
07 Jul
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H