Ludovic Orban, dezamăgire de proporții pentru Ioana Mihăilă: de la 3,5 miliarde la 2 miliarde pentru Ministerul Sănătății

Ludovic Orban a declarat, marți, că va aloca Ministerului Sănătății, 2 miliarde de lei la rectificarea bugetară, comparativ cu suma propusă de premierul Cîțu, de peste 3,5 miliarde.

10 aug. 2021, 13:35
Ludovic Orban, dezamăgire de proporții pentru Ioana Mihăilă: de la 3,5 miliarde la 2 miliarde pentru Ministerul Sănătății

Ludovic Orban

a anunțat, marți, că la rectificarea bugetară va aloca Ministerului Sănătății 2 miliarde de lei, sumă considerabil mai mică decât cea propusă de liderul premierul Cîțu în cadrul ședinței BEx, care depășea 3,5 miliarde.

„În zona Sănătății, am discutat despre o creștere foarte importantă. Cea mai mare creștere, cred, de buget este la Ministerul Sănătății. Vorbim de aproximativ 2 miliarde. De asemenea, am discutat despre alocările bugetare în mai multe domenii pe care le considerăm extrem de importante. Nu în ultimul rând, am discutat și despre finanțarea în plan local, unde există un consens între premier și mine, cât și între colegii din Biroul Executiv al PNL privind necesitatea unui plan de investiții nou în valoare de 50 de miliarde”, a anunțat președintele PNL, relatează stiripesurse.

Ludovic Orban îl provoacă pe Cîţu: „Dacă pierd alegerile în PNL, demisionez din funcţia de preşedinte al Camerei

Ludovic Orban

consideră că, dacă Florin Cîţu va fi cel care va pierde, va trebui să renunţe la funcţia de premier, deoarece nu ar mai avea legitimitate şi autoritate pentru a exercita această funcţie.

„Aici este o chestiune de onoare. Eu, dacă pierd alegerile, îmi scriu înainte de 25 septembrie demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Asta este o chestiune de legitimitate democratică. Dacă un premier care candidează la funcţia de preşedinte al PNL, ce autoritate şi ce legitimitate mai are să exercite funcţia respectivă în condiţiile în care partidul nu-l mai sprijină? Cine îl mai ascultă? Acum, vă spun sincer că asta e o chestiune de legitimitate într-o democraţie: un om, ca să poată să exercite o funcţie de o asemenea importanţă în stat, trebuie să aibă legitimitate, trebuie să aibă o autoritate, care este construită. Păi tu, dacă pierzi în interiorul propriului partid care te-a susţinut pentru poziţia de prim-ministru…”, a spus Ludovic Orban la Digi24.

Orban a invocat şi faptul că Florin Cîţu şi-a anunţat intenţia de a candida pentru funcţia de preşedinte al PNL la aproximativ două luni după el.

„Ca să nu mai spun de context. Florin Cîţu a luat decizia să candideze la funcţia de preşedinte al PNL ştiind foarte bine că va fi în competiţie cu mine, pentru că eu îmi anunţasem intenţia de a candida pentru un nou mandat cu cel puţin două luni de zile înainte ca premierul să îşi anunţe candidatura, cu celebra poză. Aici, decizia de a candida şi de a intra în competiţie cu mine este o decizie apres.