Ludovic Orban vrea la Cotroceni! Liderul Forța Dreptei ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. ”Pe Koveși nu o recomandă nimic”

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, vrea să îi ia locul lui Klaus Iohannis. Fostul premier al României a anunțat că ia în calcul varianta de a candida la alegerile prezidențiale care vor avea loc anul viitor.

19 nov. 2023, 13:14
Ludovic Orban vrea la Cotroceni! Liderul Forța Dreptei ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din 2024. ”Pe Koveși nu o recomandă nimic”
Ludovic Orban vrea la Cotroceni! Liderul Forța Dreptei ia în calcul să candideze la alegerile prezidențiale din 2024.

Ludovic Orban vrea la Cotroceni! Ludovic Orban a fost invitat sâmbătă la o emisiune TV, unde a dezvăluit care îi sunt planurile în ceea ce privesc alegerile ce urmează să aibă loc în 2024.

Citește și Rareș Bogdan continuă războiul declarațiilor cu Marcel Ciolacu: ”S-a înscris Ciolacu în PNL? Nu-mi poate interzice participarea la ședințele coaliției”

Ludovic Orban vrea la Cotroceni!

Mai mult, președintele partidului Forța Dreptei a evaluat care sunt candidaților vehiculați până acum pentru cursa prezidențială.

„Coduța Kovesi este primul șef al parchetului european. Mandatul se termină în 2026. Nu te joci cu funcțiile astea. (…). Din punctul meu de vedere nu o recomandă nimic pentru asta (n.r.- pe Kovesi pentru funcția de președinte)”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Realitatea.

Totodată, fostul premier a vorbit și despre Florin Cîțu și cum a ajuns acesta ministru de Finanțe.

„N-aveam nimic de împărțit, Iohannis a obținut tot ce și-ar fi dorit un om politic, eu nu voiam să îi iau scaunul de președinte. Nu eu l-am crescut pe Câțu, el a ajuns pentru că era prieten cu un economist apropiat de doamna Gorghiu. (…) Ea a impus candidatura lui Cîțu la Senat. (…) Eu l-am desemnat ca ministru de finanțe (…) pentru că mai mulți economiști ai PNL au refuzat această funcție în 2019”, a mai spus Ludovic Orban.

Nu este pentru prima dată când liderul Forța Dreptei își exprimă public intenția de a candida la alegerile prezidențiale din 2024. Încă de anul trecut, Ludovic Orban și-a exprimat această dorință.

În aprilie 2022, în cadrul unei conferințe care a avut loc la Sibiu, Orban a anunțat că are de gând să candideze la preşedinţia României.

„Cu siguranţă. Dacă mă uit pe scena politică românească, îmi dau seama că e o afirmaţie de bun simţ, exprimarea unei intenţii de a candida la Preşedinţia României. Plus că, vă mai spun încă o dată, după ce te-ai fript cu ciorba, sufli şi în iaurt. Foarte greu aş mai putea să iau decizia să mai sprijin pe altcineva”, a spus Orban la vremea respectivă.

Mai mult, fostul premier al României a declarat că este foarte dezamăgit de Klaus Iohannis, un om pe care l-a sprijinit până în acel moment.

„Cea mai mare dezamăgire care mi-a provocat-o vreodată un om alături de care am făcut politică este dezamăgirea provocată de Klaus Werner Iohannis. Niciodată nu mi-aş fi imaginat că, sub masca de neamţ pe care şi-a pus-o, sub masca euro-atlantistă pe care şi-a pus-o, se poate ascunde un caracter atât de josnic, o lipsă de onestitate şi de empatie faţă de români şi atâta cinism şi lipsă de sensibilitate faţă de România, rareori mi-a fost dat să văd. (…) Eu mă consider responsabil pentru că am susţinut un astfel de politician”, a mai declarat fostul premier la Sibiu.

Citește și Ministrul de Interne Cătălin Predoiu l-a demis pe rectorul Academiei de Poliție după ce studenților le-a fost servită mâncare cu viermi