Ludovic Orban vrea să candideze la preşedinţie. „Nu scot din calcul şi această perspectivă”

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, sâmbătă, că ia în calcul să candideze la alegerile prezidenţiale din 2024.

22 mai 2021, 14:49
Ludovic Orban vrea să candideze la preşedinţie. „Nu scot din calcul şi această perspectivă”

Ludovic Orban susţine că ar vrea să fie reconfirmat la şefia PNL şi apoi se gândeşte să candideze la preşedinţie în 2024.

„Sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul şi această perspectivă”.

„Deocamdată PNL este principalul partid de guvernământ, suntem în parteneriat cu preşedintele României, care este încă cu ani buni de mandat. (…)

Obiectivul nostru principal este să asigurăm buna guvernare a României şi saltul economic, saltul în dezvoltare, modernizarea, transformarea României într-un centru regional, într-un hub economic care cu adevărat să genereze perspective de creştere a calităţii vieţii şi a veniturilor cetăţenilor români. Până la alegerile prezidenţiale mai este timp. Sigur că odată ce candidez la preşedinţia PNL nu scot din calcul şi această perspectivă”, a declarat Ludovic Orban, conform News.ro.

Reacţia liderului PNL vine în contextul în care a fost întrebat, sâmbătă, la Galaţi, dacă se vede candidatul PNL la Preşedinţia României.

Citeşte şi: Emil Boc se leapădă de Ludovic Orban și își anunță susținerea pentru Florin Cîțu: „El este viitorul României. Asta este viața politică”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dă de înțeles că nu o să candideze la șefia PNL și își anunță susținerea pentru premierul Florin Cîțu. Numele lui Boc a fost vehiculat în bătălia din PNL ca un posibil contracandidat pentru Ludovic Orban, singurul care și-a anunțat până acum candidatura. „Eu nu sunt interesat de funcții: le-am avut pe toate”, a spus Emil Boc.

„Premierul Orban și-a făcut datoria la momentul la care a fost premier. A dus țara printr-un moment greu și a terminat în picioare această bătălie. Florin Cîțu a preluat din mers ștafeta și confirmă în fiecare zi. Cred că acesta e marele avantaj al PNL, că are ocazia să aibă oameni care duc ștafeta mai departe. Asta este viața politică: să ai oameni capabili care să ducă și partidul și România la nivelul următor.  Din punctul meu de vedere Florin Cîțu este viitorul României și al PNL”, a spus Emil Boc.

„Florin Cîțu are multe argumente. (…) Florin Cîțu poate să scoată ce este mai bun din România.
Eu nu sunt interesat de funcții: le-am avut pe toate”, a spus Emil Boc, la Digi24.

Citeşte şi: Rareş Bogdan îl critică pe Ludovic Orban pentru numirea la şefia TVR: „Această decizie face parte din lipsa de democraţie internă din PNL”