Ludwig Guttmann, surpriza de la Google. Neurologul Guttmann, fondatorul Jocurilor Paralimpice, sărbătorit printr-un Google Doodle

Google Doodle sărbătorește sâmbătă, 3 iulie, 122 de ani de la nașterea neurologului Ludwig Guttmann. În cinstea aniversării nașterii sale, celebrul motor de căutare a creat un Doodle cu care deschide pagina de start.

03 iul. 2021, 14:40
Ludwig Guttmann, surpriza de la Google. Neurologul Guttmann, fondatorul Jocurilor Paralimpice, sărbătorit printr-un Google Doodle

Ludwig Guttmann a obținut o diplomă medicală la Universitatea din Freiburg în 1924 și ulterior a devenit un neurochirurg care , în scurt timp, a atins celebritatea, informează britannica.com

Fugind din calea naziștilor, Guttmann, care era evreu, a părăsit Germania în 1939 și s-a mutat în Anglia. În 1944 a devenit șeful Centrului Național pentru Leziuni ale coloanei vertebrale de la Spitalul Stoke Mandeville din Aylesbury, unde a rămas până s-a pensionat în 1966.

Ludwig Guttmann, fondatorul Jocurilor paralimpice

Guttman s-a remarcat mai întâi pentru dezvoltarea tratamentului timpuriu pentru soldații răniți în unități specializate pe afecțiuni ale coloanei vertebrale. Totodată, a promovat utilizarea sportului obligatoriu și a activităților fizice ca formă de reabilitare, integrare și motivație. În acest scop, a organizat un concurs de tir cu arcul între 16 pacienți cu dizabilități, iar evenimentul, care s-a desfăşurat pe 29 iulie 1948, a coincis cu deschiderea Jocurilor Olimpice din 1948 din Londra.

Anul următor au fost organizante mai multe evenimente cu mai mulți participanți, iar competiția a fost numită Jocurile Stoke Mandeville. Evenimentul a luat amploare, iar în 1952 devenit internațional. În 1960, Jocurile Stoke Mandeville au avut loc la Roma, oraș care găzduiseră Jocurile Olimpice cu câteva săptămâni mai devreme. Evenimentul, cu peste 400 de sportivi din 23 de țări, a devenit cunoscut ca primele Jocuri Paralimpice.

În prezent, Jocurile Paralimpice sunt organizate la fiecare 4 ani.

Guttmann, cavaler al Regatului Unit

Guttmann a fondat, de asemenea, Societatea Internațională Medicală de Paraplegie (cunoscută ulterior sub numele de Societatea Internațională a Măduvei spinării) în 1961 și a ocupat funcția de prim președinte (1961–70). În acel an a înființat și Asociația Sportivă Britanică pentru Persoanele cu Dizabilități.

În 1966, Guttman a primit titulatura de cavaler al Regatului Unit.


loading...
Partenerii noștri