Kasianov: Pentru Putin e începutul sfârşitului

Într-un interviou acordat publicaţiei Daily Telegraph, fostul premier rus Mihail Kasianov a afirmat că Vladimir Putin se va confrunta cea mai mare provocare a autorităţii sale.

19 dec. 2011, 14:23
Kasianov: Pentru Putin e începutul sfârşitului

Vladimir Putin este speriat. „E furios, îi este teamă şi şi-a pierdut controlul de sine. Putin a înţeles că presiunile sociale asupra sa sunt tot mai mari. Este nervos”, a declarat Mihail Kasianov, care a fost premier în mandatul preşedintelui Putin, în perioada 2000-2004. El crede că acum este „începutul sfârşitului pentru Putin”.
„Pentru prima oară simt că dacă eu sau vreun coleg de-al meu ne-am înscrie în cursa prezidenţială (2012, n.r.), am câştiga cu siguranţă în turul al doilea. Nici Putin nu se îndoieşte de asta, de aceea se teme de noi”, a declarat Kasianov.
Fostul premier rus, membru al partidului de opoziţie Libertatea Poporului, s-a numărat printre cei care au luat cuvântul, săptămâna trecută, la manifestaţiile de protest antiguvernamentale, la care au participat, la Moscova, aproximativ 50.000 de persoane. A fost cel mai mare protest după prăbuşirea fostei Uniuni Sovietice, în 1991.
După controversatele rezultate obţinut de partidul lui Putin, Rusia Unită, în alegerile parlamentare, s-au auzit tot mai multe voci care cer, pur şi simplu, demisia actualului premier. Câtr priveşte planurile opoziţiei, acestea au un obiectiv foarte clar, acela de a împiedica revenirea lui Putin în fotoliul de la Kremlin, printr-un al treilea mandat întrerupt de cel de premier.