Luis Lazarus: „Complicele lui Dincă a vorbit cu mine după ce i-am promis o ţuică”

Luis Lazarus a făcut dezvăluiri bombă la România TV despre bărbatul acuzat de procurori că ar fi violat-o pe Luiza Melencu. Suspectul a fost aresta deja în "Dosarul Caracal". Risipiţeanu a fost trimis în judecată pentru viol. Tribunalul Olt este şi instanţa care ar urma să judece pe fond dosarul cauzei, însă familia Măceşanu a solicitat strămutarea dosarului, cererea în cauză urmând a fi analizată la Curtea de Apel Craiova pe 18 februarie.

08 feb. 2020, 19:19
Luis Lazarus: „Complicele lui Dincă a vorbit cu mine după ce i-am promis o ţuică”

Fane  Risipiţieanu este un apropiat al lui Gheorghe Dincă, cel care îl ajuta pe monstrul din Caracal la muncile gospodăriei. Bărbatul ar fi violat-o pe Luiza în locuinţa lui Gheorghe Dincă, în Caracal, după ce l-a surprins pe Dincă cu fata în maşină imediat după ce a răpit-o. Chiar Gheorghe Dincă le-a dat anchetatorilor detalii despre cum a ajuns Fane să o abuzeze sexual pe Luiza Melencu.

În direct la România TV, Luis Lazarus a povestit că două zile l-a pândit pe Ştefan Risipiţeanu după ce a aflat că acesta stătea în curtea lui Dincă: „Venea, întreba ce se întâmplă şi dispărea probabil să mai bea o ţuică. A doua zi mi l-au arătat şi a vorbit cu mine după ce i-au spus că o să îi dau o sticlă de ţuică. Tremura, dar am pus pe seama băuturii, nu a emoţiilor.”

Citeşte şi: Luis Lazarus, dezvăluiri-şoc despre bărbatul acuzat de violarea Luizei Melencu. „Mi s-a părut suspect de la început!”

„Eu l-am intervievat şi mi s-a părut ciudat, nu avea alibiuri, încurca orele, apoi procurorii au vazut probabil interviul şi l-au rechemat. Mi-aduc aminte că la câteva săptămâni, Bănilă (n.r. Felix Bănilă, fostul şef al DIICTOT) a mai avut o ieşire cu un comunicat în care nu a spus nimic, dar a dat de înţeles că îl mai cercetează pe acest bărbat”, spunea Luis Lazarus.

Complicele lui Dincă este bărbatul cu arsuri deconspirat de Luis Lazarus în direct la România TV

Conform procurorilor, ”prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală”, Gheorghe Dincă a întreţinut în mod repetat, mai multe raporturi sexuale cu fata, ”la unul dintre aceste acte materiale, săvârşit în cursul zilei de 14.04.2019, după orele 12.00, participând simultan” şi Ştefan Risipiceanu..

”În sarcina acestuia s-a reţinut că, la 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, a ajuns inopinat la locuinţa inculpatului D.G. din municipiul Caracal, judeţul Olt, ocazie cu care l-a surprins pe acesta în timp ce intra cu autoturismul în curtea locuinţei şi a observat-o sechestrată în autoturism pe victima majoră M.L.M. În aceste împrejurări inculpatul R.Ş. i-a solicitat să-i permită întreţinerea de raporturi sexuale cu victima, iar, ca urmare a acordului exprimat ulterior de către inculpatul D.G., în cursul aceleaşi zile, prin constrângere, manifestată prin violenţă fizică şi verbală, a întreţinut raporturi cu victima M.L.M”, explică DIICOT.

La 17.04.2019, ca urmare a refuzului de a se mai supune tratamentului degradant şi violurilor repetate, Dincă a lovit-o puernic pe Luiza Melencu de mai multe ori cu pumnii, vizând zone vitale ale corpului, omorând-o.

”Ulterior, după ce a constatat decesul victimei, în scopul ascunderii infracţiunii de omor calificat, a ars cadavrul acesteia într-un butoi metalic pe care îl deţinea în curtea locuinţei sale”, susţin procurorii, adăugând că cenuşa, fragmentele osoase şi celelalte resturi rezultate în procesul de incinerare au fost transportate şi abandonate în vegetaţie, cel mai probabil la 18.04.2019, în liziera de pădure amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal.

Dosarul Caracal, în care Gheorghe Dincă este acuzat de trafic de persoane, trafic de minori, omor calificat, viol şi profanare de cadavre pentru răpirea şi uciderea Luizei Melencu şi Alexandrei Măceşanu, a fost trimis de DIICOT în instanţă, urmând să fie judecat de Tribunalul Olt.