Lumea a fost la minute distanţă de un RĂZBOI NUCLEAR, din cauza unui preşedinte TREZIT din SOMN

Întreaga lumea a fost la câteva minute distanţă de declanşarea unui război nuclear care ar fi putut să o distrugă, din cauza unei erori de comunicare şi a unui preşedinte rus abia trezit din somn, care se pregătea să lanseze rachete nucleare împotriva Americii.

10 apr. 2013, 05:49

Teribilul incident care ar fi putut duce la începerea celui de-Al Treilea Război Mondial a avut loc la data de 25 ianuarie 1995, când radarele ruseşti au detectat lansarea neaşteptată a unei rachete dintr-o bază militară aflată pe o insulă norvegiană, care a fost confundată cu o rachetă nucleară provenită de la un submarin american aflat în zonă.

Citeşte şi Povestea marinarului care a împiedicat izbucnirea celui de-al Treilea Război Mondial

Potrivit fundaţiei americane Nuclear Age Peace Fundation, care militează pentru o lume fără arme nucleare, autorităţile din Rusia au calculat faptul că proiectilul va lovi Moscova în doar cinci minute. Astfel, preşedintele ţării, Ministrul Apărării şi Şeful de Stat Major au fost informaţi, iar întreaga armată a intrat în stare de alertă, toate sistemele de apărare fiind trecute pe modul de luptă.

Citeşte şi CRIZA NORD-COREEANĂ: Coreea de Nord pregăteşte testarea unei rachete şi unei bombe nucleare

Norvegia şi Statele Unite ale Americii au lansat, de pe o insulă norvegiană, o rachetă de cercetare pentru cartografierea Antarticii, lucru care a apărut pe radarele ruseşti drept o rachetă nucleară lansată de pe un submarin american. Cu toate că pe data de 16 ianuarie Norvegia anunţase peste 35 de ţări, inclusiv Rusia, că lansare urma să aibă loc, se pare că la Ministerul Apărării din Rusia informaţia nu a ajuns la persoanele care lucrau la Sistemul de Avertizare Radar.

„Din scenariile noastre, un atac nuclear ar fi început în Norvegia, înainte ca rachete nucleare strategice să fi fost lansate. A fost o criză mai mare decât cea din Cuba. A fost vorba de câteva minute”, a declarat Maksim Sjingarkin, un fost ofiţer de rang înalt care controla armele nucleare ruseşti, adăugând că lumea a fost la un pas de începerea celui De-al Treilea Război Mondial.

Citeşte şi Fidel Castro face apel la Coreea de Nord să evite izbucnirea unui război nuclear

Armata l-a sunat imediat pe preşedintele Boris Elţîn, care a fost trezit din somn cu informaţia că ţara este atacată de rachete nucleare americane. Pentru prima oară în istorie, oficialul rus a activat faimoasa valiză neagră care conţinea codurile pentru lansarea celor peste 2.000 de arme nucleare. Coordonatele au fost setate pe teritoriul Americii, iar preşedintele a stat cu degetul pe butonul roşu. Norocul a făcut ca, după alte câteva minute, autorităţile să determine faptul că punctul de impact al rachetei se afla în afara graniţelor ruseşti, lucru care a dus la evitarea unei întregi catastrofe.

Citeşte şi Iranul se apropie de „linia roşie” în încercarea de fabricare a armelor nucleare

„Elţîn a deschis valiza, cheile au fost puse la locul lor şi un apel a fost făcut către preşedintele Americii. În acelaşi timp, coordonatele rachetelor au fost pregătite pentru a fi lansate către vest. Preşedintele a stat, practic, cu degetul pe trăgaci pentru o vreme, întrebându-se dacă ar trebui să lanseze atacul sau nu. Unul dintre motivele pentru care incidentul a avut un final fericit a fost faptul că ofiţerii au ezitat să pregătească rachetele imediat ce racheta norvegiană a fost lansataă, găsindu-se în faţa unei serioase dileme morale, fiind incapabili de a urma ordinele”, a povestit Sjingarkin unei televiziuni norvegiene teribilul incident care ar fi schimbat lumea din cauza unei simple erori de comunicare.

Citeşte şi Nostradamus a făcut o PREDICŢIE dezastruoasă pentru anul 2013