Lumea reacţionează: Atacul islamist împotriva Londrei, un atac împotriva lumii întregi

Lumea a început să-și 'schimbe atitudinea' în fața amenințării reprezentate de organizația Statul Islamic (SI) și este decisă să 'învingă ideologia odioasă' a acestei grupări jihadiste, a declarat joi ministrul de externe britanic, Boris Johnson.

24 mart. 2017, 10:09
Lumea reacţionează: Atacul islamist împotriva Londrei, un atac împotriva lumii întregi

‘Suntem pe cale să distrugem ambițiile ridicole ale acestui așa-numit califat’, a dat asigurări Boris Johnson de la sediul ONU din New York, la o zi după atacul revendicat de SI și care s-a soldat cu patru morți și 30 de răniți în apropierea Parlamentului britanic.

‘Cred că suntem pe cale să schimbăm tendința, există o maree de ură în lume și cred că împreună o putem respinge’, a adăugat Johnson, în cursul unei conferințe de presă la ONU, unde a prezidat o reuniune a Consiliului de Securitate privind Somalia.

‘Lumea este unită pentru a-i învinge pe acești oameni care au lansat acest atac și pentru a învinge această ideologie odioasă și depășită’, a afirmat el.

Citeşte şi ATAC TERORIST la Londra. Opt persoane care pregăteau acţiuni teroriste au fost arestate

Boris Johnson a participat în ajun la Washington la o reuniune ministerială a țărilor coaliției împotriva SI, condusă de SUA. El a menționat de altfel că victimele atentatului de la Londra provin din 11 țări și a subliniat faptul că ‘un atac împotriva Londrei este un atac împotriva lumii întregi’.

Fostul primar al Londrei a refuzat să răspundă la întrebările privind eficacitatea măsurilor luate de noua administrație Trump, ale cărei două decrete care interzic venirea în SUA a cetățenilor din anumite țări musulmane au fost blocate în justiție. Oficialul britanic a apreciat că fiecare țară este liberă să ia propriile măsuri, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ultimele informaţii despre românca rănită grav în atacul din Londra. Medicii au luat decizia după ce au operat-o pe creier

‘Cooperarea între guvernul britanic și administrația americană precum și între serviciile de securitate este intensă’, a precizat el.

‘Vom coopera pentru a ne asigura că atunci când ne confruntăm cu o amenințare și avem informații privind oameni care vor să ne facă rău, le vom împărtăși”, a spus de asemenea ministrul britanic.