Lumea modei este mai săracă. A murit pe patul de spital, bolnavă de cancer. Condoleanţe din întreaga lume

Publicat: Luni, 15 Octombrie 2018 09:40 // Actualizat: Luni, 15 Octombrie 2018 09:42 // Sursa: romaniatv.net

Designerul de costume Barbara Mastroianni, fiica cea mare cineastului italian Marcello Mastroianni, a murit la Roma, la vârsta de 66 de ani, după ce în ultimii ani a suferit de cancer, scrie news.ro.

Născută pe 2 decembrie 1951, ea a fost fiica lui Marcello Mastroianni şi a primei lui soţii, Flora Carabella. Actorul italian a mai avut o fiică, pe actriţa Chiara Mastroianni, cu Catherine Deneuve, însă a fost căsătorit întreaga viaţă cu Carabella. 

Barbara şi Chiara Mastroianni au fost cele mai bune prietene, iar aceasta din urmă i-a stat alături până la final, scrie The Hollywood Reporter.

Barbara Mastroianni a lucrat în industria cinematografică şi a teatrului ca designer de costume. A colaborat cu regizori ca Federico Fellini („E la nave va”, 1983), cu Elio Petri („Buone Notizie”, 1979), Ettore Scola („La nuit de Varennes”, 1982) şi Mauro Bolognini („L'eredità Ferramonti”, 1976). A creat apoi mobilă pe care a expus-o în Italia şi străinătate.

A fost căsătorită cu Giorgio Bertocci Fontana, care a murit în urmă cu câţiva ani.

Barbara Mastroianni a fost o figură retrasă, vorbind rareori despre tatăl ei, starul unor filme ca „La Dolce Vita”, „La Notte” şi „Divorzio all'italiana”, iar în aceste cazuri spunea că a fost unul iubitor şi un spirit tânăr.

Catherine Deneuve a fost prezentă împreună cu Chiara Mastroianni la înmormântarea care a avut loc sâmbătă, la Roma. Între cei care au condus-o pe Barbara Mastroianni pe ultimul drum s-au numărat cântăreţul Renato Zero şi primarul Fontana Liri (localitatea natală a lui Marcello Mastroiani), Gianpio Sarracco.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
a murit Barbara Mastroianni designer Marcelo Mastroianni
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7260
RON
19 Jun
noapte 18 °
zi 32 °
Ultimele joburi adaugate
24 H