Lumea modei își ia adio de la unul dintre „zeii” podiumurilor! Roberto Cavalli s-a stins din viață la 83 de ani

Roberto Cavalli s-a stins din viața la vârsta de 83 de ani. Acesta a murit la Florența, fiind bolnav de mai multă vreme.

12 apr. 2024, 21:54
Lumea modei își ia adio de la unul dintre „zeii” podiumurilor! Roberto Cavalli s-a stins din viață la 83 de ani
Lumea modei își ia adio de la unul dintre „zeii” podiumurilor! Roberto Cavalli s-a stins din viață la 83 de ani

Designerul italian Roberto Cavalli a încetat din viață la vârsta de 83 de ani în Florența, după o perioadă îndelungată de boală, conform informațiilor de pe ilsole24ore.com.

În anul 1970, Cavalli și-a lansat produsele în lumea modei și a dezvoltat o tehnică inovatoare de imprimare pe piele și denim, construind o marcă globală de modă și stil de viață, cunoscută pentru designurile îndrăznețe, blugii împodobiți cu bijuterii și rochiile senzuale.

Citește și: Cozi ca pe vremea lui Ceaușescu în București. Pentru ce produse au așteptat sute de români

Cavalli se trăgea dintr-o familie de artiști, bunicul său, Giuseppe Rossi, fiind un artist important în mișcarea Macchiaioli, cu lucrări expuse la Galeria Uffizi din Florența.

Absolvent al Institutului de Artă din Florența, Cavalli și-a lansat brandul de modă în 1970, prezentându-și prima colecție la Salon du Prêt-à-Porter din Paris, găzduit la Porte de Versailles, iar în 1972 a deschis primul său magazin mic, numit Limbo, în Saint Tropez.

După o primă căsătorie cu Silvanella Giannoni în 1977, Cavalli a fost judecător la Miss Universe din Republica Dominicană, unde l-a întâlnit pe Eva Maria Düringer, concurenta pe care ulterior a luat-o de soție în 1980. Ea a devenit principalul său colaborator și a fost numită director de creație în 1994. Împreună au avut trei copii, Rachele, Daniele și Robin. Cu prima sa soție, Giannoni, a avut doi copii: Cristiana și Tommaso.

Cavalli se bucura de viața sa extravagantă, navigând pe Marea Mediterană cu iahtul său de culoare violet metalic, RC, petrecându-se alături de prieteni și celebrități. De-a lungul anilor, Cavalli a fost prezent pe covorul roșu, având printre fanii săi pe Charlize Theron și Gwyneth Paltrow, dar și pe Madonna. Fumând trabucuri, el nu se temea niciodată să-și exprime opiniile, fie că era vorba despre criticarea minimalismului sau discutarea deschisă despre sex, imitații sau ce considera el a fi o modă proastă.

Citește și: Legea pe care toți românii care stau la curte trebuie să o cunoască. Ce riscă proprietarii