Lumea presei, în DOLIU. George Balica, vocea care a anunţat Revoluţia de la Timişoara, A MURIT

Una dintre vocile emblematice ale postului Radio Timișoara a încetat din viață. Radio Timișoara se desparte de George Balica, omul care pe 22 decembrie 1989 anunța ascultătorii din Banat că întreaga țară și-a redobândit libertatea.

25 mai 2018, 07:16
Lumea presei, în DOLIU. George Balica, vocea care a anunţat Revoluţia de la Timişoara, A MURIT

Cariera sa la Radio Timișoara a început în anul 1971 în calitate de colaborator. Treptat, însă, a devenit chiar principala voce de prezentare a programelor postului de radio. A fost inițiatorul mai multor rubrici de mare interes între care „Sfatul medicului”, „Întrebați și vă răspundem”, „Tinerețe, împliniri, răspunderi” și „Breviar cultural artistic”.

Citeşte şi Moarte suspectă a unui jurnalist de investigaţie, care a scris despre militarii ruşi ucişi în Siria. El a căzut de la etajul 5

A fost unul dintre primii redactori care au ajuns la sediul postului de radio în ziua de 22 decembrie 1989, iar vocea sa a fost cea care a anunțat în Timișoara și în tot vestul țării că românii și-au recâștigat libertatea și speranța.

Ulterior, el a demarat prima și cea mai longevivă emisiune interactivă de la Radio Timișoara, „Un răspuns pentru fiecare”.

A coordonat secțiile Actualități și Social de la Radio Timișoara, post căruia i-a rămas credincios toată viața.