Lumea sportului este în doliu. S-a stins din viaţă o legendă

Fostul campion american de golf Doug Sanders, una dintre personalităţile spectaculoase ale circuitului profesionist (PGA), a decedat, duminică, din cauza naturale, la vârsta de 86 de ani, la Houston (Texas), a anunţat PGA, citat de AFP.

13 apr. 2020, 08:32
Lumea sportului este în doliu. S-a stins din viaţă o legendă

Doug Sanders a murit. În lunga sa carieră, Sanders a câştigat 20 de titluri în circuitul profesionist, printre care Openul Canadei, în 1956. A terminat pe locul secund în patru turnee majore, printre care şi Openul Marii Britanii 1970, care rămâne o participare memorabilă. În finalul parcursului de la St Andrews, Sanders nu avea de reuşit decât o lovitură de 0,9 metri pentru a-l învinge pe compatriotul său Jack Nicklaus şi a câştiga titlul, dar a ratat.

„Am câştigat 20 de turnee în circuitul PGA, dar această lovitură şi-o aminteşte lumea. Ce pot spune? Şi eu îmi amintesc mai ales asta!”, a relatat ulterior Sanders.

Pe lângă numeroasele titluri câştigate, Doug Sanders a fost recunoscut pentru ţinutele sale vestimentare deosebit de elegante, care i-au adus supranumele de „Păunul din iarbă”, iar revista Esquire l-a plasat între cei mai bine îmbrăcaţi zece sportivi din Statele Unite.