Lumea, un loc din ce în ce mai periculos. Cele mai sigure 10 ţări din lume

Lumea devine un loc din ce în ce mai periculos, iar în prezent sunt doar zece ţări în care nu există niciun fel de conflict, potrivit unui raport Global Peace Index.

09 iun. 2016, 10:48
Lumea, un loc din ce în ce mai periculos.  Cele mai sigure 10 ţări din lume

Agravarea conflictelor din Orientul Mijlociu, lipsa unei soluţii la criza refugiaţilor şi un număr tot mai mare de victime ucise în atentate teroriste sunt doar câţiva din factorii care au făcut ca lumea, în 2016, să fie un loc deloc paşnic, scrie independent.md.

Citeşte şi 11 oameni şi-au pierdut viaţa în urma unui incendiu izbucnit la un centru pentru imigranţi din Qatar

Potrivit Institutului pentru Economie şi Pace, un think-tank care a realizat în ultimii zece ani clasamentul celor mai sigure state de pe glob, în 2016 sunt puţine ţări care nu sunt măcinate de vreun conflict.

Potrivit raportului, este vorba de Botswana, Chile, Costa Rica, Japonia, Mauritius, Panama, Qatar, Elveţia, Uruguay şi Vietnam.

La polul opus, Siria este cea mai periculoasă ţară din lume. Aflată în mijlocul unui război civil sângeros, cu jumătate din teritoriu controlat de mişcarea jihadistă Stat Islamic, Siria reprezintă prima destinaţie din lume care trebuie evitată.

Cifrele GPI se bazează pe 23 de măsurători diferite, inclusiv factori cum ar fi nivelul criminalităţii, percepţia referitoare la criminalitate, terorism şi cheltuielile militare.