Februarie, luna carnavalelor de la Veneţia şi Rio. Cele mai bune oferte

Luna februarie este luna carnavalului de la Veneţia. Agenţiile de turism pun la dispoziţia celor interesaţi de acest eveniment pachete turistice atât cu avionul, precum şi cu autocarul. Tot luna viitoare are loc şi carnavalul de la Rio. Turiştii români ajung mai greu aici, întrucât preţul excursiei este unul mare.

24 ian. 2013, 07:00

Cei care consideră că sărbătorile au trecut prea repede şi nu s-au distrat suficient pot face o escapadă de câteva zile într-o ţară unde se organizează carnavaluri. Acolo vor fi întâmpinaţi de spectacole antrenante, măşti strălucitoare şi multă voie bună. Cel mai apropiat carnaval, ca şi distanţă, este cel de la Veneţia, Italia. Veneţia este invadată de turişti din toată lumea în perioada 2-12 februarie, pentru carnaval. Pentru 10 zile, oraşul este inundat de turişti, porumbei, concerte, baluri şi apariţii mascate. Balurile şi petrecerile mascate împânzesc oraşul, iar pentru cei care nu şi-au pregătit vestimentaţia de acasă, magazinele de măşti pun la dispoziţie noutăţile anului 2013, rezultat al creativităţii veneţiene şi a tradiţiei. Ediţia carnavalului de anul acesta are ca şi temă „Bucuraţi-vă de culoare”.

Piazza San Marco e sufletul petrecerii, dar teatrul în aer liber şi balurile mascate vor fi prezente la fiecare răscruce şi colţişor de stradă, promit touroperatorii.

„Preţul unei escapade de trei zile la carnavalul din Veneţia pleacă de la 168 de euro de persoană. Preţul include transport cu avionul şi 3 nopți cazare cu mic dejun, într-un hotel de 3 stele” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Marius Berca, director de marketing la Christian Tour.

Carnavalul din autocar

Cei care nu sunt deranjaţi de mersul cu autocarul pot opta pentru un pachet turistic de 299 de euro, la agenţia de turism Komsi Travel. „ Preţul cuprinde 2 nopti de cazare cu mic dejun hotel la un hotel de 4 stele în Budapesta. 1 noapte de cazare cu mic dejun hotel în hotel de 3 stele în Viena. 3 nopti de cazare cazare cu mic dejun în hotel de 3 stele în Padova. Tur de oraş Viena panoramic şi pietonal. Tur de oraş Graz. Tur de oraş Budapesta. 2 zile de vizitare a Carnavalului din Veneţia. Preţul mai include taxa de check point pentru autocar, transportul cu autocarul pe perioada vacanţei, precum şi însoţitor român de grup” informează Komsi Travel.

Potrivit touroperatorilor, cei interesaţi nu ar trebui să rateze deschiderea fesivalului de la Veneţia, precum şi închiderea oficială a evenimentului, pentru că atunci au loc cele mai frumoase parade. „Cererea pentru carnavaluri este mai mare de la an la an, tot mai mulţi turişti vor să vadă un carnaval” a spus pentru ROMÂNIATV.NET, Ciprian Enea, consultant Besttourism Hypermarket.

Carnavalul de la Rio

Anul acesta Carnavalul de la Rio are loc în perioada 9-12 februarie.”Preţul pentru un pachet turistic pentru carnavalul Rio de Janeiro, Sejur Hotel Atlantis Copacabana 4 stele, porneşte de la 2590 de euro de persoană şi include transport cu avionul, 7 nopți de cazare cu mic dejun. Plecarea este pe 5 februarie” a precizat Ciprian Enea.

Carnavalul de la Rio înseamnă mai întâi plajele: Copacabana, Ipanema şi Leblon, locuri unde cele mai frumoase femei din lume sunt sufletul petrecerilor. Punctul de maximă atracţie este, însă Sambodromul, singura stradă unde mulţimea este organizată. Astfel, mijlocul străzii este lăsat liber pentru defilarea elevilor celor 18 şcoli de samba. Carele alegorice sunt împinse de bărbaţii, iar dansatorii îşi demonstrează măiestria îmbrăcaţi sumar sau chiar complet goi, deşi nuditatea nu este oficial admisă. Cei care doresc să intre în atmosferă îşi pot achiziţiona un costum pentru defilările şcolilor de Samba. Costumul costă aproximativ 650 de euro.