Luna septembrie începe cu o vreme normală şi cu ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Începutul lunii septembrie nu va aduce schimbări în regimul termic din ultimele zile, vreme fiind frumoasă, dar răcoroasă. Meteorologii prognozează că, pe alocuri, vor cădea ploi, care vor fi însoţite de vânt slab până la moderat.

31 aug. 2013, 14:17
Luna septembrie începe cu o vreme normală şi cu ploi slabe. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică, vremea va fi în general frumoasă şi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile nordice şi în zona de munte unde, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe crestele montane. Valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de intervalul precedent astfel încât temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 de grade în estul Transilvaniei şi 29 de grade în Lunca Dunării.

Cerul va fi variabil duminică în Bucureşti, iar vântul va sufla slab până la moderat. Valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de intervalul precedent astfel încât temperatura maxima va fi în jur de 27 de grade.

Luni, vremea va fi răcoroasă în majoritatea regiunilor, exceptând sudul teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în general slab, ziua local în jumătatea de nord a ţării şi izolat în rest, iar noaptea, pe arii restrânse în estul, sud-estul şi centrul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile vestice şi centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 grade în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei şi 29 de grade în sudul Munteniei.

În Capitală, luni, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea când trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

Şi marţi vremea va fi răcoroasă, excepţie făcând sud-vestul, sudul şi sud-estul teritoriului unde valorile termice vor fi apropiate de normalul acestei perioade. Cerul va prezenta înnorări temporare şi va ploua, local în nordul, centrul şi estul ţării, precum şi în zona de munte şi izolat în rest. Ploile vor fi şi sub formă de aversă şi posibil, însoţite de descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări în regiunile centrale şi estice, pe crestele montane, dar trecător şi în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 şi 27 de grade.

Marţi, în Bucureşti, cerul va fi temporar noros şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 26 de grade.

Vremea se menţine şi miercuri destul de rece în majoritatea regiunilor, valorile temperaturii aerului situându-se sub mediile climatologice pentru această perioadă din an. Cerul va fi temporar noros şi pe arii restrânse, îndeosebi pe parcursul zilei, în centrul, estul şi nordul ţării, precum şi la munte, va ploua slab, iar joi ploile rămân în special în nordest. Vântul va avea unele intensificări în regiunile estice şi pe crestele montane, dar izolat şi în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 7 şi 13 grade, mai coborâte în depresiuni dar şi uşor mai ridicate pe litoral.

La mare, duminică, vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 27 de grade, iar cele minime între 17 şi 19 grade.  Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 20 şi 23 de grade.

La munte, vremea va fi răcoroasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii, când pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate pe creste. Valorile termice vor marca o uşoară creştere faţă de intervalul precedent, urmând să atingă 18 grade al Predeal şi la Stâna de Vale, 16 la Păltiniş şi cel mult 10 la altitudini mai mari, cum ar fi Vârful Toaca din masivul Ceahlău.

Duminică, în centru, după  o dimineaţă răcoroasă, mai ales în depresiuni, soarele domină cerul cel puţin în primele ore şi vremea se încălzeşte, până la 21 grade la Miercurea Ciuc, 23 în Braşov, un grad în plus la Sibiu şi 25 la Târgu Mureş. Norii se înmulţesc mai târziu, dar ploile întârzie.

În nord-vest, norii se adună ceva mai repede şi mai pe după-amiază lasă şi câteva ploi slabe. Maximele sunt apropiate de cele de sâmbătă, 24, 25 grade în Maramureş, 26 în nordul Crişanei.

În vest putem conta pe o vreme în general frumoasă, cu nori şi soare aproape în egală măsură pe cer şi maxime uşor peste pragul zilelor de vară, meteorologii prognozează 27 de grade la Arad şi la Timişoara.

În Oltenia toamna începe cu vreme mai apropiată de vară. Soarele domină cerul, mai ales în prima parte a zilei cnd mercurul din termometre creşte hotărât spre 28 grade la Târgu Jiu, 27 la Craiova, chiar 29 la Drobeta Turnu Severin.

În jumătatea vestică a Munteniei vremea este perfectă în prima zi a lunii septembrie , cer va fi variabil, iar maximele vor fi de 26 grade la Piteşti, 28 la Alexandria, 29 chiar în Lunca Dunării.

Sud-estul nu face excepţie, vremea se anunţă nu doar frumoasă, cu cerul mai mult senin în primele ore, ci şi uşor mai caldă, 28 grade aşteptăm la Călăraşi, 27 la Tulcea şi 26 la Constanţa.

În centrul şi nordul Moldovei este tot vreme în general frumoasă, cu temperaturi care trec uşor de normalul primei zile de toamnă, vorbim despre 27 grade în Bacău, un grad mai puţin la Iaşi şi 23 la Suceava.