LUNETIŞTII TRAG în PROTESTATARI. Oamenii CAD SECERAŢI DE GLOANŢE VIDEO

Confruntările de la Kiev între forţele de securitate şi protestatari au devenit din ce în ce mai violente, după ce armistiţiul declarat de şeful statului, Viktor Ianukovici, a fost încălcat. Lunetiştii au tras în manifestanţi. 

20 feb. 2014, 15:48
LUNETIŞTII TRAG în PROTESTATARI. Oamenii CAD SECERAŢI DE GLOANŢE VIDEO

„EuroMaidanul” a devenit, joi, teatrul celor mai violente lupte ale protestatarilor cu forţele de securitate, după o noapte în care, Piaţa Independenţei din capitala ucraineană părea o torţă, din cauza dispozitivelor incendiare – de la artificii, până la bombele incendiare.

În cursul zilei de joi, pe „câmpul de luptă”, au intervenit şi lunetiştii, care au tras în manifestanţi, potrivit unor surse de presă străine aflate la faţa locului.

Din imaginile transmise la televiziune se vedea cum poliţiştii din brigăzile antiteroriste trăgeau focuri de armă automată în direcţia manifestanţilor. Aceştia, la trândul lor, aruncau cu dispozitive incendiare în direcţia forţelor de securitate.

Vezi şi „I Am a Ukrainian”. VIDEOCLIPUL PROTESTELOR din UCRAINA care a devenit viral în întreaga lume

Potrivit unor surse de presă, numărul morţilor, ar fi trecut ieri de 100, iar potrivit altora, acesta ar fi între 22 şi peste 50 de persoane. În luptele de stradă au fost, de asemenea, ucişi sau răniţi zeci de poliţişti.

Un fotograf al Agenţiei Reuters a declarat că a numărat 21 de cadavre ale civililor, întinse pe jos, în Piaţa Independenţei, la numai câteva sute de metri de locul unde preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici, se întâlnea cu reprzentanţi ai Uniunii Europene, pentru a discuta în privinţa unei soluţii paşnice la criza din Ucraina.