Luni se fac probe la sistemul centralizat de încălzire în Bucureşti

Vremea rece din ultima perioadă le-a pus deja pe autorităţi în alertă. Luni, caloriferele locuinţelor din Bucureşti branşate la RADET se vor încălzi pentru a se face probe.

20 sept. 2013, 13:02
Luni se fac probe la sistemul centralizat de încălzire în Bucureşti

Luni, autorităţile vor proba sistemul de încălzire al blocurilor, urmare a faptului că temperaturile din ultimele zile au fost tot mai mici, astfel încât dacă temperaturile scad sub limita prevăzută căldura să intre în casele bucureştenilor fără probleme, informează România TV.

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei a promis că preţul gigacaloriei va fi anul acesta la nivelul celui de anul trecut, 170 de lei.

Iarna trecută, preţul mediu al unei facturi de încălzire pentru o garsonieră a fost de 200 de lei, pentru un apartament de două camere 250 de lei, însă facturile uriaşe au fost plătite anul trecut de proprietarii de apartamente cu patru camere. Aceştia din urmă au plătit între 400 şi 600 de lei.

Potrivit prevederilor legale, furnizarea agentului termic pentru încălzire în regim permanent are loc dacă timp de trei zile consecutiv, între orele 18.00 şi 6.00, se înregistrează valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de plus 10 grade Celsius sau mai mici.

Citeşte şi Factura la întreţinere pentru bucureşteni ar putea creşte la iarnă. Bugetul Capitalei, redus cu 10%