Lupii fac ravagii în turmele ciobanilor. Stână decimată de o haită de fiare, doi câini insuficienţi

Limitarea câinilor în stâni îi lasă pe ciobani fără turme. O haită de lupi a sfâşiat 40 de oi şi miei în Bistriţa-Năsăud.

21 mart. 2016, 06:50
Lupii fac ravagii în turmele ciobanilor. Stână decimată de o haită de fiare, doi câini insuficienţi

Limitarea numărului de câini la stână își arată deja efectele devastatoare pentru crescătorii de animale. Peste 20 de oi și 20 de miei au fost sfâșiați de o haită de 7-8 lupi.

„Am văzut oi împrăștiate peste tot și câinii lătrau. Cam 20 de oi și 20 de miei împrăștiaţi pe toate dealurile. În total am avut 50 de oi și 40 de miei, am găsit 20 de oi și 20 nu îs”, a explicat ciobanul turmei.

Potrivit bistriteanul.ro, incidentul s-a produs în Satu Nou, ce aparține de comuna Cetate, la mai puțin de 20 de kilometri de Municipiul Bistrița. Ciobanul spune ca de vină pentru această situație neplăcută ar fi prevederea legală care limitează numărul de câini la stână.

„Doi câini am avut la stână, că nu ne dă voie mai mulți. Asta e problema, că ne-au amendat în tăți anii cu 500 de lei, că aveam prea mulți câini la stână și amu’ când am avut numa doi, am rămas fără oi”, a completat ciobanul.

Primarul comunei Cetate, Moldovan Daniel, spune că omul are șanse să fie despăgubit pentru pagubă.