Lupta pentru moştenirea lui Dinu Patriciu a luat sfârşit. Cine e femeia care în mod neaşteptat a primit o bună parte din averea sa

Procesul pentru moştenirea lui Dinu Patriciu, început în 2014, a luat sfârşit. Averea afaceristului, evaluată la 2 miliarde de euro, a fost împărţită între moştenitorii acestuia. 

08 dec. 2016, 09:02
Lupta pentru moştenirea lui Dinu Patriciu a luat sfârşit. Cine e femeia care în mod neaşteptat a primit o bună parte din averea sa

Dana, fosta soţie a lui Dinu Patriciu, se lupta de mai bine de doi ani în instanţă pentru o felie cât mai mare din averea afaceristului, dat fiind că acesta a dezmoştenit-o înainte să moară. Procesul a început în 2014, iar de atunci au avut loc mai multe termene de judecată. În cauză se aflau Ana şi Maria, fiicele afaceristului din casătoria cu Sabina, dar şi Melanie Chenn, partenera de afaceri din ultimii ani de viaţă.

La scurt timp după moartea lui Patriciu, Dana declara că averea care urmează să fie împărţită este în valoare de 2 miliarde de euro, însă publicaţiile de specialitate dădeau o cifră mult mai mică, de numai 250 milioane euro.

Zilele trecute, instanţa a dat verdictul în acest dosar, iar procesul a încetat. ” Respinge cererea de chemare în judecată, având ca obiect partaj de bunuri comune, ca rămasă fără obiect”, se arată în decizia instanţei. Iar asta înseamnă că moştenitorii lui Patriciu s-au înţeles de comun acord.

Cu un an înainte să moară, Dinu Patriciu şi-a întocmit testamentul:

„Las fiicelor mele, Ana Patriciu si Maria Patriciu o cotă totală de 82,5 % din întreaga mea avere, fostei soţii, Sabina Patriciu, o cotă de 5% din masa succesorala, iar partenerei de afaceri Melanie Chen, 12,5%”. Pe Dana Patriciu, omul de afaceri a decis să o dezmoştenească atât cât îi permite legea românească. Afaceristul a precizat că fiecare fată va primi o cota de 41,25%, „indiferent de natura şi valoarea bunurilor care vor intra în această cota în urma partajului cu actuala mea soţie”.

Asta înseamnă ca omul de afaceri se aştepta ca Dana Patriciu să obţină o parte din avere. În testament a fost trecută şi Melanie Chen, partenera de afaceri din ultimii ani de viaţă. Acesteia, milionarul i-a lăsat 12,5 suta din averea lui, „ca semn de mulţumire pentru sprijinul moral şi uman pe care mi l-a acordat în ultima perioadă a vieţii mele„. „În ipoteza în care decesul meu ar interveni anterior pronunţării hotărârii de divorţ, înţeleg să o dezmoştenesc până la limita permisă de legea română, respectiv până la 1/8 din succesiunea mea, scrie în testament, cu referire la Dana Patriciu. Dacă în 2007 Dinu Patriciu o avere estimată la trei miliarde de euro, acum este mult mai mică. Şi asta pentru că după moartea afaceristului, averea a început să fie decimată de bănci.


loading...
Partenerii noștri