Lupta unei sportive care şi-a depăşit condiţia. E campioană europeană, tatăl o caută să-i ia banii VIDEO

O adolescentă din Craiova, în vârstă de numai 16 ani, oferă o adevărată lecţie de viaţă. Cu un tată cerşetor şi o mamă nepăsătoare, ea a reuşit să devină campionă europeană la lupte. A muncit enorm, deşi singurii oameni care au avut grijă de ea au fost reprezentanţii clubului sportiv.

12 aug. 2015, 10:12
Lupta unei sportive care şi-a depăşit condiţia. E campioană europeană, tatăl o caută să-i ia banii VIDEO

Ştefania Priceputu a ajuns în sala de sport din întâmplare. Antrenorul a remarcat-o în timp ce le vorbea copiilor de la o şcoală din Craiova despre cursurile de lupte. Fata a fost interesată, însă, mama nu i-a dat voie să se apuce de sport. „Am zis că trebuie să fac ceva, că nu am avut niciun rost acasă. Eu vreau să ajung acolo sus, să fiu antrenoare, să învăţ copiii lupte”, spune fata, pentru România TV.

„A venit maică-sa, îi zicea, unde te duci, la lupte, tu nu eşti de lupte. Ea venea la lupte că îi plăcea să bată. A mers la o competiţie, a văzut rezultate, s-a bucurat că a luat medalie acolo. Un copil necăjit, talentat şi de viitor„, declară şi antrenorul Ştefaniei, Valentin Boboaşcă.

Citeşte şi Vizită istorică în vestiarul Craiovei. Tudor Gheorghe, la 40 de ani după ce a dat imnul Craiovei Maxima VIDEO

Impresionaţi de talentul fetei, reprezentanţii Clubului Sportiv Municipal din Craiova au hotărât să o ajute. „Locuieşte aici, la Clubul Sportiv Municipal. Îi oferim şi masă, la cantina liceului Fraţii Buzeşti. Nu de puţine ori taică-su a venit să ceară bani.Aşa că am deschis un card pe numele ei, să îi punem banii pe card, să nu profite taică-su„, spune şi antrenorul Petre Banciu.

Din puţinii bani pe care îi câştigă la concursuri, Ştefania l-a ajutat pe fratele ei să îşi plătească şcoala de şoferi. Părinţii nu au sprijinit-o cu nimic. Tatăl ei este cerşetor, iar mama stă cu concubinul şi nu are grijă de copiii ei. „Părinţii ei sunt despărţiţi de ani de zile. Tatăl trăieşte prin Bucureşti prin canale„, spune Petre Banciu.

Ştefania are acum 16 ani. În 2012 a devenit pentru prima dată campionă naţională la lupte. Recent a devenit campionă europeană, iar acum are ca obiectiv cucerirea titlului mondial.