Luptător Statul Islamic: ATACUL TERORIST din Franţa, o RĂZBUNARE pentru insultele la adresa Islamului

Un combatant al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) a salutat atacul sângeros comis miercuri la sediul săptămânalului Charlie Hebdo din Paris, soldat cu 12 morți și 11 răniți, și a declarat că a fost o răzbunare pentru insultele la adresa Islamului.

07 ian. 2015, 18:36
Luptător Statul Islamic: ATACUL TERORIST din Franţa, o RĂZBUNARE pentru insultele la adresa Islamului

Persoane înarmate au atacat sediul săptămânalului satiric Charlie Hebdo, în cel mai sângeros atentat din Franța din ultimii 40 de ani. Printre persoanele ucise se numără caricaturiști-vedetă ai publicației, precum și doi ofițeri de poliție.

Leii Islamului l-au răzbunat pe Profet„, a afirmat Abu Mussab, un sirian care luptă în cadrul grupării SI, care deține controlul unor teritorii vaste în Irak și Siria. „Aceștia sunt leii noștri. Sunt primele picături — vor urma și altele. Lăsați-i pe cruciați să fie speriați pentru că ei ar trebui să fie (speriați)„, a mai spus el, vorbind printr-o conexiune la Internet din Siria.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atentatul.

Abu Mussab a declarat că nu-i știe pe atacatori, însă „ei sunt pe calea emirului (liderul SI Abu Bakr al-Baghdadi) și a șeicului nostru Osama (ben Laden)”.

CITEŞTE ŞI: Mărturiile unui român aflat la locul atentatului de la Paris: Oamenii sunt speriaţi!


loading...