Lupte crâncene la Bahmut. Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner

Bahmut este în continuare cel mai fierbinte punct al războiului din Ucraina. În ultimele 24 de ore au avut loc zeci de confruntări între soldații lui Putin și armata lui Zelenski.

11 mart. 2023, 22:54
Lupte crâncene la Bahmut. Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner
Lupte crâncene la Bahmut. Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner

Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate Ucrainene a anunțat sâmbătă că autoritățile de la Moscova au trimis parașutiști în sprijinul mercenarilor Wagner, care au fost dislocați în zonă în urmă cu câteva luni.

Citește și Alertă în Ucraina! Armata lui Putin, bombardamente masive în Kiev, Harkov și Odessa

Parașutiștii ruși au fost trimiși în sprijinul mercenarilor Wagner

Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al grupării estice a Forțelor Armate ucrainene, a declarat că atacurile rusești asupra orașului Bakhmut continuă, iar în ultimele 24 de ore au avut loc peste 50 de lupte între armata Kievului și orcile lui Putin.

„Inamicul a desfășurat în mod activ operațiuni de luptă toată săptămâna, la fel ca săptămâna precedentă. Ziua de ieri nu a făcut excepție. În ultimele 24 de ore, inamicul a atacat pozițiile noastre din sectorul Bakhmut de 157 de ori cu artilerie și lansatoare de rachete multiple”, a declarat Serhii Cherevatyi.

Potrivit purtătorului de cuvânt, la nivel terestru, Bahmut a fost atacat de 16 ori, iar în cartierele din oraș s-au dat 23 de lupte. Mai mult, acesta a dezvăluit că majoritatea grupurilor de asalt sunt formate din mercenari Wagner sprijiniți de parașutiști ruși.

Pronosticul șefului spionajului militar ucrainean despre evoluția războiului cu Rusia

Rusia va rămâne până la sfârșitul primăverii fără resurse militare necesare pentru a-și atinge obiectivele în Ucraina, a prezis cel mai înalt oficial al serviciilor secrete militare din Ucraina, într-un interviu acordat USA Today.

„Rusia a irosit cantități uriașe de resurse umane, armament și materiale. Economia și producția sa nu sunt capabile să acopere aceste pierderi. Și-a schimbat lanțul de comandă militară. Dacă armata Rusiei nu își va îndeplini obiectivele în primăvara aceasta, nu vor mai avea resurse”, a declarat feneralul-major Kirilo Budanov, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.El a mai prezis că Ucraina și Rusia vor duce „o bătălie decisivă în această primăvară, iar această bătălie va fi cea finală înainte de încheierea acestui război”.

Citește și Serviciile secrete americane avertizează: Rusia ar putea continua războiul din Ucraina câţiva ani. Există riscuri de escaladare a conflictului.