Lupte grele în Donbass, a doua noapte cu explozii în Lugansk. Autorităţile locale vorbesc de atacuri teroriste

La Lugansk, în noaptea de 23 februarie, a avut loc o explozie în apropierea depoului de troleibuze, pe care autoritățile locale l-au numit deja atac terorist.

23 feb. 2022, 09:04
Lupte grele în Donbass, a doua noapte cu explozii în Lugansk. Autorităţile locale vorbesc de atacuri teroriste

„Un alt act terorist a avut loc la Lugansk! La ora 04.15 a avut loc o explozie în zona depoului de troleibuze”, au transmis autorităţile din autoprvclamata Republică Populară Doneţk. Serviciile de pompieri și poliţie au fost trimise la locul exploziei şi evaluează pagubele, atacul vizând blocarea capacităţilor de transport public, după ce părţi din regiune au rămas fără apă şi curent electric.

Noaptea trecută, un alt atac terorist a avut loc şi la Donețk. O explozie puternică s-a auzit în apropierea clădirii centrului de televiziune. Autoritățile locale au considerat-o un avertisment pentru jurnaliști. Cu o zi mai devreme, marţi, la Lugansk a avut loc o altă explozie  – lângă clădirea a reprezentanței Centrului Comun de Control și Coordonare a regimului de încetare a focului.

Citeşte şi Ucraina a pregătit un plan de război cu Rusia. Ministrul de Externe de la Kiev avertizează Moscova cu o ripostă militară

Pe de altă parte, în orașul Şceastea, aflat sub controlul forțelor de securitate ucrainene, un obuz a lovit transformatorul termocentralei Lugansk.

Potrivit poliţiei din regiunea Lugansk, proiectilul a fost tras dinspre teritoriile din Donbass aflate sub controlul separatiştilor pro-ruşi. În urma loviturii, unul dintre transformatoare a luat foc, iar ulterior incendiul s-a extins la cel din vecinătate, fapt ce a provocat întreruperea alimentării cu energie pentru toată zona. De asemenea, o benzinărie a explodat în oraşul Şceastea, din cauza bombardamentelor.

Citeşte şi EXCLUSIV Victor Ponta, despre criza din Ucraina: „Pe noi nu ne atacă Rusia, sunt prietenii noştri, cine le mai plăteşte pe gaz cât plătim noi?”