Lupte grele în estul Ucrainei: Cinci oameni au murit, iar 15 au fost spitalizaţi în regiunea Lugansk

Luptele grele din estul Ucrainei continuă să facă victime în rândul civililor. Cinci oameni au murit, iar 15 au fost spitalizaţi în regiunea Lugansk. Între timp, trupele guvernamentale sunt aproape de a mai elibera un oraş ocupat de separatişti. Gorlovka este înconjurat de militari, iar toate ieşirile sunt blocate.

28 iul. 2014, 10:37
Lupte grele în estul Ucrainei: Cinci oameni au murit, iar 15 au fost spitalizaţi în regiunea Lugansk

Potrivit Kievului, ofensiva va continua până când oraşul Gorlovka din zona Doneţkului va fi eliberat. Deocamdată, localitatea este încercuită de trupe guvernamentale, iar separatiştii nu au cale de scăpare. Presa locală scrie căinsurgenţii ameninţă că vor arunca în aer Întreprinderea chimică „Stirol”, dacă soldaţii vor continua operaţiunea antitero. Bilanţul preliminar al administraţiei din Gorlovka este de 13 civili morţi, inclusiv doi copii. Victime au fost înregistrate şi în regiunea Lugansk, unde în timpul confruntărilor, 20 de construcţii au fost avariate.

Citeşte şi Putin, făcut VINOVAT de DOBORÂREA avionului malaezian în estul Ucrainei

În total, trupele guvernamentale au eliberat 60 de oraşe şi sate în estul Ucrainei. Într-un raport al ONU, se arată că 1 230 de oameni au murit, iar alţi 3.500 au fost răniţi de la începutul acţiunii militare ucrainene.

Luptele grele din regiune i-au împiedicat pe anchetatorii internaţionali să desfăşoare investigaţii la locul prăbuşirii avionului malaezian. Cercetările ar putea fi reluate astăzi.

Vezi şi Ucraineanca care A INDIGNAT întreaga lume. S-a pozat cu obiecte FURATE de la locul tragediei aviatice FOTO

„Situaţia s-a schimbat rapid. Este normal să se întâmple acest lucru. Am încercat să ne apropiem de locul tragediei, dar am fost opriţi din motive de securitate în apropiere de oraşul Şahtersk, unde am fost martorii unor atacuri cu mortiere”, a declarat şeful adjunct al misiunii de monitorizare a OSCE în Ucraina, Alexander Hug.

Totodată, Olanda consideră imposibilă opţiunea trimiterii unei misiuni militare în zona prăbuşirii avionului de pasageri. Autorităţile declară că asta ar presupune un mare risc, în special în apropiere de frontiera cu Rusia.