Lupte grele în Irak, sunt peste 10 morţi

Luptători ai Statului Islamic au ucis cel puțin 10 membri ai milițiilor irakiene, într-un atac coordonat vineri și sâmbătă, în apropierea orașului Samara, scrie The Guardian.

03 mai 2020, 09:32
Lupte grele în Irak, sunt peste 10 morţi

Potrivit sursei citate, noul atac reprezintă un semnal de alarmă că gruparea teroristă, care a controlat vaste regiuni din această țară, dar care a fost oprită din expansiunea sa de o coaliție internațională, plănuiește o revenire.

The Guardian notează că este vorba despre cel mai sângeros atac din ultima perioadă, când țara este afectată de pandemia de coronavirus, dar și de o criză economică adâncită.

Șase membri ai Forțelor de mobilizare personală (PMF), miliţie irakiană formată preponderent din şiiţi, au fost împușcați mortal, vineri, în satul Mekeeshfa, situat la 90 de kilometri de Baghdad, iar alți trei polițiști în urma exploziei unei bombe.

Un al zecelea polițist a fost împușcat în satul Tal al-Dahab. Irakul a anunțat victoria asupra grupării teroriste în decembrie 2017, după o campanie care a durat trei ani. La apogeul lor, teoriștii ISIS controlau o treime din teritoriul Irakului și Siriei.