Lupte în Afganistan: Trei morţi într-un atentat sinucigaş la Kabul

Trei angajaţi ai Ministerului afgan al Apărării şi-au pierdut viaţa şi alţi opt au fost răniţi într-un atentat sinucigaş al talibanilor împotriva unui autobuz care îi transporta, a doua zi după alte două atentate ucigătoare similare, au anunţat autorităţile, citate de AFP.

02 oct. 2014, 06:37
Lupte în Afganistan: Trei morţi într-un atentat sinucigaş la Kabul

‘Pot să confirm un atentat sinucigaş împotriva unui autobuz care transporta angajaţi ai armatei afgane’, a declarat agenţiei franceze de presă Dawlat Waziri, purtător de cuvânt adjunct al Ministerului Apărării. ‘Din nefericire, am avut trei morţi şi opt răniţi în urma atacului’, a adăugat el.

Răniţii au fost transportaţi la un spital şi sunt în ‘stare stabilă’, potrivit lui Waziri.

Atentatul a avut loc joi dimineaţa, foarte devreme, când angajaţii se duceau la lucru, a precizat poliţia din Kabul.

Talibanii au revendicat rapid atentatul prin purtătorul lor de cuvânt, Zabibullah Mujahid, care a ‘evocat un număr neprecizat de ofiţeri de securitate ucişi’ într-un mesaj trimis AFP.

În ajun, alte două atentate sinucigaşe, revendicate de asemenea de talibani, s-au soldat cu şapte morţi şi 15 răniţi.

Această serie de atacuri intervine la puţin timp după ce noul preşedinte Ashraf Ghani a fost învestit luni, înainte de a semna în ziua următoare acordul de securitate cu Washington şi NATO pentru menţinerea trupelor străine şi după 2014 în Afganistan. Or, talibanii se opun menţinerii trupelor străine şi denunţă un nou guvern în solda Washingtonului.

În prezent, în Afganistan se află 41.000 de soldaţi ai NATO. Sfârşitul misiunii de luptă a NATO este prevăzut pentru decembrie 2014. După acest termen, soldaţi germani, italieni şi din alte ţări ale Alianţei Nord-Atlantice se vor alătura unei forţe de 9.800 de soldaţi americani, totalizând aproximativ 12.500 de persoane