Lupte în estul Ucrainei: Trei soldaţi au fost ucişi şi şapte au fost răniţi, în ultimele 24 de ore

Trei soldați ucraineni au fost uciși și alți șapte răniți în ultimele 24 de ore în estul Ucrainei, au anunțat marți autoritățile ucrainene, care și-au exprimat regretul față de agravarea situației în această zonă, transmite AFP.

16 feb. 2016, 13:50
Lupte în estul Ucrainei: Trei soldaţi au fost ucişi şi şapte au fost răniţi, în ultimele 24 de ore

‘Trei dintre soldații noștri au fost uciși, alți șapte răniți în lupte. Situația pe linia frontului s-a agravat considerabil’, cu 79 de tiruri — dintre care 26 cu ajutorul armamentului greu — lansate de rebelii proruși contra pozițiilor armatei ucrainene, a anunțat un purtător de cuvânt militar ucrainean, Oleksandr Motuzianik.

La rândul lor, rebelii proruși au acuzat forțele guvernamentale ucrainene că și-au intensificat tirurile asupra mai multor localități din teritoriul separatist, fără a preciza numărul victimelor.

Conflictul armat ce opune armata ucraineană și separatiștii proruși, susținuți militar de Rusia potrivit Kievului și Occidentului, s-a soldat cu peste 9.000 de morți de la începerea crizei, în urmă cu doi ani, aminteşte Agerpres.

De la instaurarea încetării focului în luna septembrie, luptele în estul Ucrainei s-au redus treptat în intensitate, deși confruntări între armata ucraineană și rebelii proruși au loc sporadic. Negocierile de pace au rămas totuși într-un punct mort de mai multe luni.