Lupte în PNL pentru demiterea lui Daniel Chiţoiu. Antonescu cere demisia, tabere puternice se opun

Noi lupte în PNL. De această dată, lupta are loc în jurul ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu. Potrivit unor surse citate de România TV, Crin Antonescu doreşte să-i ceară demisia lui Chiţoiu, acuzând o apropiere prea marea a acestuia faţă de PSD.

06 feb. 2014, 12:46
Lupte în PNL pentru demiterea lui Daniel Chiţoiu. Antonescu cere demisia, tabere puternice se opun

De asemenea, un alt motiv ar fi scandalul în care este implicată soţia sa, privind Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF). Soţia ministrului Finanţelor, Laura Elena Chiţoiu, director al Direcţiei Avizări din cadrul Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF) la data faptelor, este urmărită penal, fiind acuzată de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

Totuşi, unele tabere presează pentru menţinerea acestuia în funcţie. Un potenţial înlocuitor ar fi Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătăţii.

Joi, la ora 16:00, are loc o şedinţă în PNL, unde se vor discuta mai multe remanieri. Astfel, pe lista neagră se află trei miniştri: Daniel Chiţoiu (ministrul Finanţelor), Eugen Nicolăescu (ministrul Sănătăţii) şi Mariana Câmpeanu(ministrul Muncii).

VEZI ŞI

Şedinţă fierbinte în PNL pentru a fi REMANIAŢI trei miniştri. Cine sunt cei vizaţi