LUPTE în Yemen: Miliţiile şiite au luat sub control PALATUL PREZIDENŢIAL

Miliţiile şiite houthi din Yemen au preluat controlul asupra complexului prezidenţial din Sanaa şi au comis jafuri în interiorul complexului. Confruntări armate între rebeli şi forţele guvernamentale s-au semnalat şi în apropiere de reşedinţa preşedintelui yemenit.

20 ian. 2015, 17:49
LUPTE în Yemen: Miliţiile şiite au luat sub control PALATUL PREZIDENŢIAL

Potrivit unei oficialităţi militare de rang înalt, „milţiile houthi au intrat în complex şi jefuiesc arme din depozite”. Rebelii din cadrul mişcării Ansarullah au luat cu asalt complexul prezidenţial şi au preluat controlul asupra acestuia.

Confruntări armate violente au fost raportate de către martori în interiorul complexului prezidenţial, în contextul în care combatanţi din cadrul miliţiei şiite Ansaruallah îşi consolidau încercuirea capitalei. Alţi combatanţi din cadrul Ansaruallah erau angajaţi marţi în lupte cu militari guvernamentali care protejau reşedinţa preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi. Nu se ştia dacă şeful statului se afla în interior.

Citeşte şi Cel puţin 50 de morţi într-un atentat la o academie de poliţie din Yemen

Confruntările au izbucnit după instalarea unor noi baraje de către membri ai unor miliţii şiite. Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 67 rănite, luni, în lupte, iar mai multe ambasade occidentale au fost închise.

Acest val de violenţe, cel mai grav din ultimele patru luni la Sanaa, a fost provocat de refuzul miliţiilor şiite houthi – a unui proiect de Constituţie care le privează de accesul la mare.