Luptele au reizbucnit în Ucraina. Şase soldaţi au murit

În ciuda armistiţiului de încetare a focului, luptele au reizbucnit marţi noaptea, în estul Ucrainei, în Doneţk, unde şapte militari ucraineni şi-au pierdut viaţa.

15 apr. 2015, 20:19
Luptele au reizbucnit în Ucraina. Şase soldaţi au murit

Armata ucraineană şi insurgenţii separatişti se acuză reciproc de intensificarea atacurilor. În două zile, şapte militari ucraineni au fost ucişi în luptele dintre rebelii proruşi din Doneţk şi militarii ucraineni.

Reizbucnirea luptelor s-a produs în ciuda unui armistiţiu de încetare a focului. Rebelii au raportat la rândul lor moartea unui combatant.

În noaptea de marţi spre miercuri, în Doneţk, s-au auzit focuri de armă şi explozii puternice. Rebelii folosesc lansatoare de grenade şi arme de foc, iar în zona de frontieră Belgorod, rusia ar fi mobilizat trupe şi armament greu, precum şi blindate, potrivit Associated Press.

Un militar ucrainean a fost ucis, iar doi au fost răniţi în ultimele 24 de ore, în estul ţării”, a declarat, potrivit Reuters, Andrei Lisenko, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene.

Citeşte şi Hollande l-a invitat pe Poroşenko în Franţa. Acordul de la Minsk va fi subiectul principal al întrevederii

Conflictul separatist din estul Ucrainei a izbucnit în martie 2014, şi s-a soldat până acum cu cel puţin 6.100 de morţi, conform statistilor ONU.

Rusia şi Ucraina au convenit, luni, la Berlin, să îşi retragă armele de calibru mic de pe liniile de front. Un acord anterior privind încetarea focului şi retragerea armamentului de calibru mare s-a soldat, de asemenea, cu eşec. Separatiştii proruşi continuă acţiunile agresive în Ucraina, în ciuda Acordului de pace de la Minsk.

Un reporter al AP a văzut, marţi, o coloană de zece vehicule de infanterie plecând dintr-o zonă controlată de rebeli, din regiunii Mării Azov către Doneţk.

Reizbucnirea conflictului armat din Ucraina îngrijorează atât Uniunea Europeană, cât şi NATO.