Lupul paznic la oi, în Primăria Sectorului 3

Elena Petrescu a ajuns pentru trei săptămâni primarul interimar al Sectorului 3. O situație ciudată, având în vedere că se regăsea fix în aceeași situație ca și Robert Negoiță, cel care și-a pierdut mandatul pentru că la aceste alegeri candidează din partea Alianței PRO București 2020. Abia la începutul acestei săptămâni prefectul a luat decizia demiterii și în cazul Elenei Petrescu.

24 sept. 2020, 12:01

Ce e și mai ciudat însă o reprezintă activitatea din ultimii 4 ani a Elenei Petrescu. Începând cu anul 2016, aceasta a deținut funcția de viceprimar al Sectorului 3, fiind susținut de cei de ALDE. Urmărind activitatea ei, putem observa că, timp de patru ani, aceasta nu s-a remarcat cu niciun proiect, nicio inițiativă, nicio hotărâre de consiliu cu impact pentru locuitorii Sectorului 3, deși a fost al doilea om din primărie.

Delapidare, conflict de interese

Verificând mai în amănunt activitatea Elenei Petrescu, am descoperit singura situație notabilă din activitatea de viceprimar. În anul 2017, lua ființă una din companiile municipale aflate sub coordonarea Consiliului Local Sector 3: AS3-Administrare Străzi S3 SRL. În fruntea acesteia era pus Ioan Constantinescu, nimeni altul decât cumnatul Elenei Petrescu, acesta fiind căsătorit cu sora viceprimarului. Mutarea a fost regizată chiar de Elena Petrescu, convingându-și colegii din consiliul local să voteze numirea acestuia. Consiliul Local, al cărui membru era însăși doamna viceprimar, vota bugetul, contractele și alte decizii ale societății în care președintele Consiliului de Administrație era cumnatul. Cum putea să voteze ea împotriva deciziile luate de soțul surorii sale? Conflictul de interese este evident!
Doi ani mai târziu, în urma unui audit comandat de primarul Robert Negoiță, auditorii au găsit în compania condusă de cumnatul Elenei Petrescu o lungă listă de ilegalități precum plăți efectuate în baza unor facturi neînsoțite de documente care atestă prestarea serviciilor sau executarea lucrărilor, înregistrări contabile care nu reflectă realitatea sau deconturi nereale de combustibil.

Plângere penală pentru cumnat

În urma auditului,  primarul Robert Negoiță a depus o plângere penală împotriva lui Ioan Constantinescu prin care cere verificarea activității societății în perioada în care Ioan Constantinescu a condus această societate.